EVFR 2.0: Ulike pakke utforming

Med den forrige pakken utforming (trapesformet), var det en fin enkel form, men pakken er montert på innsiden av rammen litt rart og gjorde det vanskelig å få plass i styringen og lader. Jeg begynte å tenke, kanskje det ville være enklere å ha batteriene i en slags L-form rundt motoren. Siden det er ~ 10 "mellom rammestolpene, skjønte jeg at vi kan få fem celler bredt i en forskjøvet konfigurasjon. Den nåværende vil strømme ned en side, inntil den annen, og det vil være to pakninger i det vesentlige. Lokket vil være enkel og festepunkter for pakken ville være i nærheten av hjørner / sider i pakningen, noe som er bra for styrke.

Jeg brukte litt av Weds med min kompis Travis (T2) slags tentamen det opp og det så ut som det passer. For å være sikker, jeg kom tilbake på lørdag og gjorde en to-skala mockup av pakken med virkelige dimensjoner. Bare papp og tape denne gangen (skumkjerne ble for komplisert).

Jeg passer den inn i sykkelen og det passer ganske bra faktisk. Den treffer tanken akkurat nå på sidene, men det er litt ekstra plass i pakken, så jeg tror det vil passe perfekt. Tanken er ikke utstyrt med det fremre montere heller, slik at det bør øke litt utenfor rammen. Jeg tror jeg vil at pakken skal være bare batteriene og la kontaktoren og BMS utenfor. Det er for vanskelig å passe alt som inne og lage en fin lokk for det. Kontrolleren passer akkurat der den opprinnelige radiator gjorde, som er fint fordi det blir tonnevis med luftstrømmen gjennom varme-vasken Noah gjorde. Laderen kan gå rett under styringen i nærheten av undersiden av pakken. Selv med gaffelen komprimeres, det er ca 5-6 "av horisontal klaring.

T2 og jeg bestemte meg for at dette vil være den endelige pakken stil. Ikke bare forenkle det montering og øke strukturell styrke, men det gjør det også lettere å dikte pakken. Den etterlater også massevis av plass under setet for en boks som inneholder BMS, DC-DC og noen andre elektriske komponenter. Vi skal utarbeide en modell i 3D denne uken og har tegningene til min kompis Dave for fabrikasjon.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.

3 Kommentarer

 • Av Ben Timby 19. april 2012 @ 07:36

  Hei Jeg har lett rundt nettstedet ditt, ganske fantastisk ting! Har du spesifikasjoner for toppfart og rekkevidde ennå?

 • Av Travis 25. april 2012 @ 19:13

  Takk mann! Jeg gjorde noen calcs og cruising rundt jeg skulle få ca 50 miles, og på motorveien hastighet kanskje nærmere 40 miles. Topphastighet bør være rundt 90mph, men jeg har egentlig ikke tenkt på å få mye over fartsgrensen .... men vi får se. Vil ikke vite eksakt rekkevidde / hastighet før det er gjort.

 • Av Ashish , 2 november 2013 @ 05:10

  god jobb, veldig interessert i å se sluttresultatet, jeg har et par VFR 800 er jeg håper å holde en gass konvertert til å kjøre på etanol, den andre forhåpentligvis EV, avhenger av hvordan du fare, lykke til, trenger vi mer progressive tenkere :)

Andre koblinger til dette innlegget

  RSS feed for kommentarer til dette innlegget. Trackback URI

  Legg igjen en kommentar

  WordPress Temaer

  Twitter lenker powered by Tweet Dette v1.8.3 , en WordPress plugin for Twitter.