EVFR 2.0: Batteri Mock-up Test-fit

Jag gick ner till affären i kväll till prov-montera batteriet mock-up. Eftersom jag överdimensionerade förpackningen, saker verkade tight i början. Bara för att se till att allt passar OK, jag använde en slips-ned och pressas framgafflarna så mycket jag kunde. Detta gör att jag har tillräckligt med avslut under hård inbromsning. Tillsätt lite svängrum för gaffel flex och fudge faktor och ting passar ganska bra.

Jag satte sidokåpor och Faux-tanken igen och såg till att allt passar. Även med alla de svängrum jag inbyggd i mock-up, passar det alldeles utmärkt. Det finns gott om plats för laddaren inne och en hel del utrymme under pack för styrenheten och kabeldragning.

Det har fått lite av förfining kvar, men det är en bra start. Jag kommer tillbaka dit imorgon min kompis Travis till slags slutföra vissa saker. Ganska nöjd med denna inställning.

battery pack mockup placed in frame with forks fully compressed
controller mounting position
Front with front forks compressed all the way without side fairing
Front with front forks compressed all the way with fairings
controller placement under fairings
Front with front forks compressed all the way
Front with front forks extended
Front with front forks extended

2 kommentarer

 • Av Dustin, 4 mars, 2012 @ 11:56

  Varför inte använda en hjulmotor som denna och göra plats för fler batterier?

  http://www.ev-propulsion.com/motorcycle-hub-motors.html

 • Genom Travis , 6 mars, 2012 @ 01:31

  Det finns några anledningar. Bara konstatera att det är i grunden min andra konvertering på samma ram.
  1) När jag började mitt projekt, Enetrac motorer fanns inte tillgängliga. Jag valde en C-ansikte motor och fastnat med den. Min första översyn av min motorcykel gjordes långt innan Mark gjort denna motor finns. Jag kan ha ansett det om det fanns på den tiden.
  2) Jag rullade en dealed och köpte min motor och controller begagnat för mindre än det skulle kosta mig att köpa en enetrac + en tillräckligt kraftfull kelly controller.
  3) Jag tycker verkligen inte om stilen på hjulet (med ekrarna) och inte vill spendera extra pengar för att ha en egen hjul passar till denna motor.
  4) Jag gillar inte att tvingas använda en Kelly controller. Jag har hittat den övergripande kvaliteten för att vara fattiga och de är över-rated power-wise. Jag grundar detta på personliga erfarenheter och andras. De kanske är bättre nu, men inte när jag köpte min AC20-system.
  5) ofjädrade är något jag måste ta itu med när det effekter hantering, och jag ville inte behöva bråka med fjädring.
  6) Den AC20 är bra upp till 50 hk (~ 38kW) topp jämfört med enertrac s 30kW topp. Den AC20 kommer att göra mer än Enetrac s 10kW kontinuerligt. För högre effektkylning är mycket viktig och jag hittade enertrac vara svårare att kyla än AC20 (inte att det inte kan ske dock).
  7) Jag har verkligen inte ett problem med utrymme i min ram. Jag kan lätt passa 5kwh i min ram, vilket är allt jag ville.
  8) Jag tillbringade redan pengar på anpassade bakdrev, Framdreven, kedja. Varför kasta allt det bort?

  Nu för någon som börjar på nytt på en avskalad ram och inte har något emot den stilen, säker, Enertrac skulle vara bra. Jag har sett människor använder dem med bra resultat. Kelly kan vara bättre kvalitet än tidigare och sedan dess. Jag vet att andra företag har kommit ut med styrenheter som kan göra BLDC bättre (Sevcon, etc). Det är en bra motor från ett stort företag och Mark är en stor kille att ta itu med. Det bara inte passar min budget och krav och inte var tillgänglig vid den tiden och jag ville inte börja om.

Andra Länkar till detta inlägg

  RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. Trackback URI

  Lämna en kommentar

  Wordpress Teman

  Twitter länkar powered by Tweet Detta v1.8.3 , en Wordpress plugin för Twitter.