EVFR 2,0: AC20 monterad!

Lite att uppdatera sedan den senaste posten. Jag hittade en dubbel 0-30V 0-5a strömförsörjning från en lokal kille. Jag har letat runt efter en för en månad eller så, bara för att se om man dyker upp. Det var en hel del, så jag fastnat det. Jag har ladda 4 batterier åt gången för den senaste veckan, och det hjälpte verkligen. Jag har en liten RC laddare, detta nätaggregat och lite Vicor strömförsörjning setup. Jag kan ta ut alla på ca 0.5C. Jag satt bara spänningen till 3,7 V och komma tillbaka i en timme och de är oftast gjort. De har själv ut lite, men de är alla fortfarande bra.

Jag bestämde också att montera upp AC20. Jag har förhala, men jag behövde se till att det passar. Jag tillbringade en del av dagen att ta motorn isär så jag kunde få monteringsringen runt motorn. Jag fick statorn monterad i chassit och fick allt uppradade. Det är mycket lättare att lyfta på plats utan rotorn när du gör det ensam. När den var i chassit, gled jag rotorn i och ihop motorn. Den behöver lite justering, men jag är i slutet av hålen på fästena. När min kompis gjorde detta för mig, jag vet inte om det var korrekt inställd, eftersom det verkar som om motorn är lite låg. Jag tror med vikten på batterier och en ryttare kommer huka av cykeln vara lite lägre. Jag tycker att det borde rada upp. Några bilder:

Picture_006.jpg
Picture_007.jpg
Picture_008.jpg

Picture_009.jpg
Picture_011.jpg

Jag kastade kedjan och en 13 tand drev på det bara för montering. Jag vill att detta ska vara redo för när vi börjar bygga batterilådan. Ritningarna är klar och vi väntar på min kompis för att få lite tid så han kan maskin plastbitar för mig. Jag måste fortfarande få bussbar gjort också, men det bör inte ta lång tid. Det kommer att bli en hektisk 2 veckor för oss så att vi kan få den här saken klar för den slutliga presentationen under den första veckan i juni.

För nu, jag kommer inte att installera BMS. Jag vet, jag vet, du tänker varför? Tja, jag kommer inte att rida runt ännu. Detta är bara för att visa och berätta och för första provning. Jag ska ha individuella trådar som kommer ut så jag kan ta ut om man är för låg. När de presenterar, jag tar cykeln tillbaka isär så jag kan göra en del underhåll. När får vi dragsidan fungerar, jag måste bygga om chocker, installera mina nya styret, få systemet arbets DC-DC och 12V och installera BMS. Det blir något av en portabel testrigg.

Inga kommentarer

Inga kommentarer än.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. Trackback URI

Lämna en kommentar

Wordpress Teman

Twitter länkar powered by Tweet Detta v1.8.3 , en Wordpress plugin för Twitter.