EVFR 2,0: CAD Crtanje Baterije

Dakle Travis (T2) je bio zauzet ovaj prošli tjedan crtanje baterije i glavne sabirnice-bar u 3D, jer mi nedostaje iskustva. Ispalo je super i daje razmake između stanica, tako da možemo mlin mobilnog nositelja iz UHMW. Ovaj tjedan on će početi crtati nositelji i dodati na Elithion mobilne odbora za crtanje (Elithion daje to na njihovim web stranicama).

Nakon što smo dobili paket nacrtana u CAD, želim mlin ove dijelove iz Vlaknaste Ploče (vjerojatno HDF) i provjerite fitment. Onda ću izgraditi paket bez sabirnicu-bar i učvrstite i početi shvatiti kako smo željeli napraviti metalnu kutiju. Ja bih izgraditi okvir oko HDF prototip pa ako nešto mora promijeniti, ja ne troši 200 dolara vrijedan UHMW plastike.

Ovdje je slika i 3D PDF čopora. Ako kliknete na pakiranju u Adobe Reader, ona će vam okretati / pan / zoom. To je prilično gladak.

TG_Pack.png
TG_Pack.pdf

EVFR 2,0: Oprema oprema

Otišao sam u trgovinu prošlog četvrtka za malo i razgovarali s Travis. Pokazao sam mu mockup i koliko se sve činilo da stane unutar okvira. Nismo potrošiti tonu vremena na biciklu te noći, uglavnom samo govorio o ukupnom ideje o tome što je projekt plan.

Vratio sam se subota i izrezati na gornji dio spremnika plina. Ovo je mjesto gdje je izvorna cap plin bio. Pakiranje kao što je, jedva udari to na unutrašnjost spremnika. Pomislio sam da bi ga izrezati i dobiti još jedan centimetar i ispunite ga s fiberglasa i epoksi kasnije. Također sam izrezati neke plastike iz stražnjeg blatobrana gdje se nalazi original držač baterija za 12V bateriju. Postoji tona sobi ispod sjedala upravo iznad stražnjeg udara i ispred stražnjeg blatobrana guma. Ponijela sam svoj DeltaQ i to uklapa prilično savršeno u tom prostoru sada kada plastična je otišao. Možda ću morati mijenjati punjač malo, ali to bi trebao stati u taj prostor prilično dobro.

Ponovno sam stisnut prednju gumu i procjenjuje koliko soba prednji blatobran potrebno. Ja reinstalirati mockup, stavio mi punjač, ​​stavio kontroler i stavite spremnik s gorivom na. Tu surprisinly velika količina sobi oko baterije. Pitanje je sada, kako dizajnirati to kao da je okvir ispravno je podržan, kao motor je naglasio član.

Za sada, Travis će vam pomoći s nekim 3D CAD rada i izraditi paket s bussbar i BMS. Onda se nadam da mogu dobiti neke dijelove izrezati MDF koji odgovaraju točno dimenzije čopora sa svim svojim hardvera. Dok smo stvarno dobili da je učinio, to je samo gruba procjena gdje su stvari u ovom trenutku.

Nisam u mogućnosti otići ovaj tjedan (ide iz grada opet), ali Travis će učiniti malo rada, a mi ćemo se susresti sljedeći tjedan i vidjeti gdje smo u. To je to za sada, ali stvari čini se da ide dobro slažu.

EVFR 2,0: Baterija Mock-up test-fit

Sišao sam u dućan večeras na testu-Fit Bateriju izruga-up. Budući da sam oversized paket, sve činilo čvrsto na prvom mjestu. Samo da se uvjerim da je sve u formi OK, ja se tie-dolje i stisnut prednje vilice koliko god sam mogao. Time se osigurava da ću imati dovoljno slobodnog prostora pod naglog kočenja. Dodajte malo wiggle room za vilice flex i faktor gluposti i stvari stane prilično dobro.

Stavio sam bočne fairings i promašaj-tank natrag i pobrinuo se da sve stane. Čak i uz sve wiggle room sam sagradio u izruga-up, to stati sasvim u redu. Ima dovoljno mjesta za punjač iznutra i vrlo malo prostora ispod paket za kontroler i žice.

To je dobio malo profinjenosti lijevo, ali to je odličan početak. Ja ću se vratiti tamo sutra moj prijatelj Travis se vrsta finalizirati neke stvari. Prilično sretan s ovom sustavu.

battery pack mockup placed in frame with forks fully compressed
controller mounting position
Front with front forks compressed all the way without side fairing
Front with front forks compressed all the way with fairings
controller placement under fairings
Front with front forks compressed all the way
Front with front forks extended
Front with front forks extended

EVFR 2,0: baterija Mock-up

Dakle, večeras sam došla kući i radio malo na bateriji izruga-up. Ja isprintati cjelovitoj crtež 160-stanica paket koji se prikazuje na lijevu i desnu stranu za korištenje kao uzorak. Ja izrezati neke pjene-core ploču na iste veličine kao i razmjera crteža, a zatim ga slijepljene s nekim vrućim ljepilom. I više od veličine to vrlo malo za svaki slučaj. Radije bih imati mockup prevelika i ima dodatnu sobu, nego bi to premali i saznati prekasno da to nije dovoljno.

Na slikama možete vidjeti kartonski izrez da smo napravili kako grli unutrašnjost okvira, spremnika plina i motora. To se uklapa prilično dobro unutar tih ograničenja. Kartona izrezuje je malo manji od sobi sam zapravo, i pjena-core mockup je malo velika, tako da bi trebao predstavljati paket prilično dobro.

Idem u trgovinu u srijedu da stane na izruga-up unutar okvira. Možemo uzeti neke sveukupne mjerenja i vidjeti koliko dobro se sve uklapa unutra.

2012-02-06_20_04_09.jpg
2012-02-06_20_04_20.jpg
2012-02-06_21_03_02.jpg
2012-02-06_21_03_25.jpg
2012-02-06_21_40_11.jpg

EVFR 2,0: 160 cell baterijom dizajn

Dakle, ovo je prošli tjedan bio velik. Bicikl je u dućanu s fairings na njemu. Proveo sam neko vrijeme sa svojim prijateljem Travis i mi izrezati neke kartona koja vrsta zagrlila unutrašnjost okvira / spremnik s gorivom / motorom, tako da smo mogli vidjeti koliko sobu smo morali igrati. Dave je nekoliko minuta i nije veliki crtež koristeći niz stanica na 38mm sa par mm razdvajanja između svake stanice. Koristili smo ispis njegov crtež i obložio ga na kartonskoj izrez i izrezati stanice koje se nisu podudarali unutar kartona. Bez puno truda, i koristeći samo jedan sloj, shvatili smo da smo mogli dobiti 160 stanica u obliku trapeza. Htjela sam barem 144cells, i mislio da 180 stanice će biti previše teško uklopiti unutar bicikl na jednom sloju bez teškoj paket aranžmana. S 160 stanica, što mogu učiniti 32 stanica u seriji i staviti 5 paralelno. Ako koristite 3.2V nominalni i 10Ah dobiti 32wh/cell, to je otprilike 5.1kwh baterija, što je idealno.

Dakle 32s5p me stavlja na 50Ah baterija i mene postavlja pravo na 102.4V nominalne. DeltaQ Algoritam Ja sam koristeći puni se baterija do ~ 116.8V, koji će dati maksimalni zadužen oko 3.65V po ćeliji. Savršeno! Kontroler omogućuje da odem do 130VDC prije izrez, pa čak i pravo isključiti punjač, ​​ja bi trebao biti sasvim u redu. 32S je također velika za moju Elithion, kao svaka stanica odbor može uravnotežiti 2 stanice. To znači da je samo potrebno 16 stanica za glačanje. I vjerojatno ću podijeliti to u dvije skupine po 8, tako da ću morati 2 pozitivne ploče, 2 negativne glačanje i 12 srednje daske.

Dakle, nakon što smo napravili raspored, Travis i ja nacrtao je predloženi paket u CAD. Izgledalo je lijepo. Paket je uglavnom trg, ali prednje prema volanu, je pod kutom. Paket bi gori pod kutom, tako prednja kutna dio je zapravo okomita na tlo. Ovaj dogovor također mi omogućuje da instalirate moj punjač pod tenk i staviti kontroler pod bicikl sa heatsink virila ispod fairings. Također sam dobio dosta prostora da stane kutiji drži releja, BMS i druge kontrole.

Proveo sam neko vrijeme danas na ručak dizajniranju izgleda Buss-bar. Postoji 8 oblici sabirnicu-bar koji će se izrezati od bakra. Dizajn je lijepo previše, jer se pozitivni i negativni izlaz na istoj strani čopora, prema vrhu bicikl. Oblici dizajnirani su tako da se protok struje od pozitivnog od prethodnih pet stanica na negativu sljedećih stanica omogućuje vrlo veliku površinu presjeka za protok struje. Čak i ako moramo nešto mijenjati oblik čopora, buss-bar bi trebao ostati prilično jednostavan.

Idem iz grada ovaj vikend, tako da nema više rada na pakiranju, ali naprijed oženio sam se trebali vratiti u dućan s izrugivati ​​do čopora vidjeti kako stvari stane.

I sad, za neke od slika:

Right side of the pack
Left side of the pack

WordPress Teme

Twitter linkovi powered by Tweet To v1.8.3 , WordPress čep za Twitter.