EVFR 2.0: Dibuix CAD de Bateries

Així Travis (T2) s'ha ocupat d'aquesta última setmana dibuixar les bateries i bus-bar a 3D ja que em falta experiència. Va resultar molt bé i ofereix els espais entre les cèl · lules de manera que poder els cel · lulars titulars molí de UHMW. Aquesta setmana que començarà a dibuixar els titulars i afegir en els telèfons taulers Elithion per al dibuix (Elithion ofereix aquests a la seva pàgina web).

Un cop tinguem el paquet dibuixat en CAD, vull molí d'aquestes peces de cartró de fibra (probablement HDF) i la prova d'assentament. Llavors vaig a construir un paquet sense bus-bar i muntar i començo a imaginar com ens agradaria fer la caixa de metall. M'agradaria construir el quadre al voltant del prototip HDF així que si alguna cosa ha de canviar, no vaig a perdre el valor de $ 200 de plàstic UHMW.

Aquí està una imatge i 3D en format PDF del paquet. Si fa clic al paquet dins d'Adobe Reader, que li permetrà rotar / pa / zoom. És bastant relliscosa.

TG_Pack.png
TG_Pack.pdf

EVFR 2.0: Equip de muntatge

Vaig anar a la botiga dijous passat per una mica i vaig parlar amb Travis. Li vaig mostrar la maqueta i el bé que semblaven encaixar dins del marc. No vam passar un munt de temps a la bicicleta de la nit, majoritàriament només parlat de la idea general del que el pla del projecte és.

Vaig tornar dissabte i tallar la part superior del tanc de gas. Aquí és on hi havia el tap original de gas. El paquet tal com és, amb prou feines realitza això a l'interior del tanc. Em vaig imaginar que poguéssim tallar i obtenir una altra polzada i omplir amb fibra de vidre i epoxi després. També vaig agafar una mica de plàstic fora del parafangs del darrere on es trobava el titular original de la bateria per a la bateria de 12V. Hi ha un munt d'espai sota el seient just per sobre de l'amortidor del darrere i davant del parafangs pneumàtic del darrere. Jo vaig portar al meu deltaq i cal gairebé perfectament en aquest espai ara que el plàstic s'ha anat. Vaig a haver de modificar el carregador una mica, però que ha d'encaixar en aquest espai bastant bé.

Comprimits el pneumàtic davanter nou i vaig calcular quant espai té el parafangs davanter. He reinstal · lat la maqueta, vaig posar el meu carregador, vaig col · locar el controlador i posar el tanc de gas sobre. Hi ha un surprisinly gran quantitat d'espai al voltant de la bateria. La qüestió ara és com dissenyar de tal manera que el bastidor estigui ben recolzada, ja que el motor era un membre resistent.

De moment, Travis ajudarà amb una mica de treball CAD en 3D i l'elaboració de la llista amb la bussbar i BMS. Llavors espero que puguem aconseguir alguns trossos retallats de MDF que coincideixen amb les dimensions exactes de la llista amb tots els del seu maquinari. Fins que realment fer-ho bé, és només una estimació aproximada on són les coses en aquest moment.

No sóc capaç d'anar aquesta setmana (sortir de la ciutat una vegada més), però Travis va a fer una mica de treball i que ens veurem la setmana que ve i veure on estem. Això és tot per ara, però les coses semblen anar bé junt.

EVFR 2.0: Bateria Mock-up Test-ajust

Vaig anar a la botiga d'aquesta nit per a la prova a col · locar la bateria maqueta. Des que el paquet de grans dimensions, les coses semblaven atapeït al principi. Només per assegurar-se que tot encaixi bé, he fet servir un amarratge i comprimit la forquilla davantera tant com vaig poder. Això assegura que tindria suficient espai en les frenades. Afegir una mica de marge de maniobra per la forquilla de la flexió i el factor de fudge i coses encaixen bastant bé.

Vaig posar els carenats laterals i la Faux-tanc de nou i em vaig assegurar que tot encaixa. Fins i tot amb tot el marge de maniobra que vaig construir a la maqueta, encaixava molt bé. Hi ha un munt d'espai per al carregador a l'interior i una mica d'espai sota del paquet per al controlador i el cablejat.

Té una mica de refinament a l'esquerra, però és un gran començament. Tornaré allà matí el meu amic Travis per finalitzar tipus de coses. Bastant contents amb aquesta configuració.

battery pack mockup placed in frame with forks fully compressed
controller mounting position
Front with front forks compressed all the way without side fairing
Front with front forks compressed all the way with fairings
controller placement under fairings
Front with front forks compressed all the way
Front with front forks extended
Front with front forks extended

EVFR 2.0: Paquet de la bateria Mock-up

Així que aquesta nit em va arribar a casa i treballar una mica en el paquet de bateries maqueta. Imprimir un dibuix a escala completa del paquet de 160 cel · les que mostra el costat dret i esquerre d'usar com un patró. Vaig tallar una mica de cartró ploma-core en la mateixa mida que els dibuixos a escala i després vaig enganxar juntament amb una mica de cola calenta. Jo sobre-dimensionats, una mica per si de cas. Prefereixo tenir una maqueta massa gran i tenir espai extra, que fan que sigui molt petit i descobrir massa tard que no hi ha prou.

A les fotos, es pot veure la figura de cartró que vam fer que abraça la part interior del marc, tanc de gasolina i el motor. S'ajusta molt bé dins d'aquestes limitacions. La figura de cartró és una mica més petita que l'habitació en realitat tinc, i la maqueta d'escuma de nucli és una mica gran, de manera que ha de representar el paquet bastant bé.

Vaig a la botiga dimecres per adaptar-se a la maqueta a l'interior del marc. Podem prendre algunes mesures globals i veure el bé que encaixa a l'interior.

2012-02-06_20_04_09.jpg
2012-02-06_20_04_20.jpg
2012-02-06_21_03_02.jpg
2012-02-06_21_03_25.jpg
2012-02-06_21_40_11.jpg

EVFR 2.0: 160 Pila disseny de l'envàs

Així que aquesta última setmana va ser genial. La moto està al taller amb els carenats en ell. Vaig passar algun temps amb el meu amic Travis i vaig retallar una mica de cartolina aquest tipus d'abraçada de l'interior de la / el tanc de gasolina del marc / motor perquè poguéssim veure la quantitat d'espai que havíem de jugar. David va prendre uns minuts i va fer un enorme dibuix utilitzant una matriu de les cèl · lules de 38 mm amb un parell de mil · límetres de separació entre cada cel · la. Es va utilitzar una còpia impresa del seu dibuix i el va revestir de la figura de cartró i tallem les cèl · lules que no encaixaven dins del cartró. Sense gaire esforç, i l'ús d'una sola capa, que ens vam adonar que podíem aconseguir 160 cèl · lules en una forma trapezoïdal. Volia almenys 144cells, i vaig pensar que 180 cèl · lules serien massa difícils d'encaixar dins de la bicicleta a una capa sense un arranjament difícil pack. Amb 160 cèl · lules, que puc fer 32 cèl · lules en sèrie i posar 5 en paral · lel. Si utilitzeu nominal 3.2V i 10Ah per obtenir 32wh/cell, això és 5.1kwh de la bateria, que és perfecte.

Així 32s5p em posi en 50Ah de piles i em posa a la dreta en 102.4V nominal. L'algorisme deltaq estic fent servir carrega el paquet de la bateria de fins a ~ 116.8V, el que li donaria un càrrec màxim d'al voltant de 3.65V per cel · la. Perfecte! El controlador permet que me'n vagi fins 130VDC abans de la retallada, de manera que fins i tot la dreta del carregador, que ha d'estar molt bé. 32S també és molt bo per a mi Elithion, ja que cada targeta cel · lular pot equilibrar 2 cèl · lules. Això significa que només necessito 16 targetes cel · lulars. Jo probablement a dividir això en 2 grups de 8, de manera que vaig a necessitar 2 plaques positives, 2 plaques negatives i 12 a mitjans de planxar.

Així que després que vam fer una presentació, Travis i jo dibuixem el paquet proposat en CAD. Es veia bella. El paquet és sobretot quadrat, però el front cap a la roda, és en angle. El paquet seria de muntatge en un angle de manera que la part en angle frontal és en realitat perpendicular a terra. Aquesta disposició també permet que instal el carregador sota el tanc i posar el controlador sota de la moto amb el dissipador de calor que surten de sota els carenats. També tinc un munt d'espai per posar un quadre de la celebració de relés, el BMS i altres controls.

Vaig passar algun temps avui al dinar dissenyar la disposició bus-bar. Hi ha 8 formes de bus-bar que es tallen de coure. El disseny també és molt bo, ja que la sortida positiva i negativa en el mateix costat del ramat, cap a la part superior de la moto. Les formes estan dissenyades perquè el flux de corrent des del positiu de les cèl · lules anteriors 5 a la negativa dels propers cèl · lules proporcionen una gran àrea de secció transversal perquè el corrent flueixi. Fins i tot si hem de modificar lleugerament la forma de l'envàs, la barra col · lectora ha de romandre bastant simple.

Vaig a sortir de la ciutat aquest cap de setmana, així que no hi ha més feina a l'envàs, però pròxims casats que he d'estar de tornada a la botiga amb un paquet burlat fins a veure com les coses encaixen.

I ara, per a algunes fotos:

Right side of the pack
Left side of the pack

WordPress

Enllaços de Twitter powered by Tweet Aquesta v1.8.3 , un plugin de WordPress per Twitter.