Ut med det gamle og inn med en Empulse R

Så er tiden kommet for å si farvel til min eVFR og si hei til en 2013 Brammo Empulse R.

image

Den eVFR startet for noen år siden, og da begynte en oppgradering for å øke ytelse og rekkevidde. Mellom å bo opptatt utenfor arbeid og ha en bigeskjeft, har jeg ikke hatt tid til overs som kreves for å fullføre. Jeg har vært avhengig av EV kompiser av meg for fabrication/welding/3D CAD, så jeg må jobbe på sin timeplan. Det elektriske anlegget har vært sammen en stund nå, men den mekaniske siden har alt, men stoppet. Så jeg begynte å se på mine andre alternativer; kjøpe versus bygge. Etter mye tanke, har jeg besluttet å selge det jeg har og kjøpe en produksjon motorsykkel.

Så med den beslutningen, begynte jeg å selge alt. Min eVFR chassis, min SV650, de elektriske komponentene (motor, controller, batterier, lader BMS) og min nylig kjøpt batteri testing av utstyr, slik at jeg kan sette det hele mot den nye sykkelen. Jeg skjønte flytte fra DIY til Produksjon jeg ville ikke trenger noen av utstyret mitt. Jeg er fortsatt å holde Electro Motive Force, LLC. Åpen og har vært fortsatt selger deler, men jeg tror ikke jeg skal være så tungt involvert med batteri testing fra dette tidspunktet. Jeg vil fortsatt ha tilgang til min testing av utstyr hvis jeg trenger det, som det blir solgt til en venn av meg lokalt.

Jeg deretter tilbrakte den siste måneden eller så forske alt jeg kunne på alle sykler tilgjengelig. Jeg har lest vurderinger, snakket med folk som eier en, tredje parter som har ridd en, så på videoer, så inn i teknologien inni hver og en, se på hva som kommer med hver enkelt. Jeg snakket med forhandlere som Harlan Flagg av Hollywood Electrics og direkte til Brian på Brammo. Etter veiing alle pro-og con er av hvert, føler jeg at Empulse har det jeg leter etter i en sykkel.

Jeg fortalte Brian at jeg ønsker å gå videre, men det er ingen Oregon forhandlere ennå, så vi prøvde å finne ut hvordan å få hendene mine på en før våren. På grunn av min nærhet til Ashland, og fleksibilitet i tide, Brian sa han ville gi meg beskjed om det var noen muligheter for å kjøpe en markedsføring / ingeniør sykkel hvis man kom tilgjengelig. Han fortalte meg at ventetiden kan være lang eller kort, men jeg bestemte meg for å bli satt på venteliste for å se hva som skjer.

Etter omtrent en måned på listen, Brian la meg vite at det var en teknisk sykkel tilgjengelig. Det har 500 miles på det, men er ellers en full produksjonsmodell. Jeg ba om deres "White Noise" trim. De kommer til å kjøre det gjennom sin QC avdelingen for å fullt ut teste sykkelen, og la meg vite når den er tilgjengelig for henting eller om de ville komme til Portland og kunne levere.

Jeg har ikke et solid inntrykk av når jeg vil ha det, men jeg vil gjette tidlig i mars, akkurat i tide for å ha kjørt sesongen skal begynne. Jeg gleder meg til å si det mildt.

PS Jeg vil holde dette nettstedet opp en stund for ettertiden, men jeg sannsynligvis vil ikke legge ut noen mer eVFR relaterte bloggoppdateringer.

EVFR 2.0: Bygging av pakken

Det har vært en treg sommer. Jeg har vært for opptatt i sommer for å få mye gjort og David flyttet sin butikk. Jeg har ikke lagt ut i det siste, men jeg har gjort ting på og av. Jeg har også ridd min SV650 litt. Virkelig glad jeg fikk dette til å øve på mens sykkelen blir ferdig. Jeg vil heller lære på dette enn eVFR. Jeg ville ikke ønsker å slippe heller, men jeg vil heller slippe SV650 (Har ramme glidere) enn eVFR med sjeldne glassfiber ytterkledning.

For noen uker siden bestemte jeg meg for jeg ønsket å bin mine celler. Jeg lånte en IR meter fra en venn. Det er en AC impedans meter, og jeg skjønner det vil ikke nøyaktig gi meg DC impedans, men det vil tillate meg å organisere cellene inn i grupper av lignende IR-verdier. Jeg brukte et par netter med kjæresten min å teste cellene og skrive sin IR-verdi på dem (hun er kjempebra!). Jeg fikk ~ 150 celler som målte mellom 5,0-5.9mOhm og som 30 mellom 6,0-6.9mOhm. En jeg trodde var over 7, men var bare ledningene ikke er festet riktig. Jeg hadde noen celler som var testceller og noen som var viser lav spenning, så jeg satt dem til side for testing og videre studier / ødeleggelse.

Nå som jeg hadde esker med celler, la jeg merke til noen hadde et lite antall av rust specs på dem. Ingen av rust var veldig dårlig, men jeg ønsket å få en pakke med så lite eller ingen rust på det som mulig. Noen av de ender hvor epoksy anvendes synes å ha blitt forurenset, og i enkelte tilfeller virket mellom huset og blått plastbelegget. Etter å ha organisert cellene, har jeg ~ 165 celler som er nær 100% og er mellom 5,0 og 7.0mOhm. Resten er statister og vil bli brukt hvis jeg trenger å bytte ut en celle. Jeg har tenkt på å sette en liten pakke med 16 celler sammen i en 4s4p 1/2kwh ordning som en test pakke som jeg kan også bruke med en omformer til bærbar strøm (kan brukes som en liten krise-pakke for å lade sykkelen).

Så etter sortering cellene, fikk jeg vannstråleskårede kobber buss-bar de-burred og klar for montering. Jeg brukte grupper av samme IR-verdi til forsamlingen hver parallell gruppe. Dette vil sikre at alle cellene har gjeldende så likt som mulig. Jeg tror jeg trenger noen lengre skruer i rustfritt stål. Skruene som fulgte med cellene ser ut til å være over alt med hensyn til kvalitet, og noen av trådene ble lett strippet. Til tross for to skrue problemer, pakken gikk godt sammen og det målte 36.38V (~ 3.3V/cell). Her er noen bilder av bygge 11s5p mindre pakke (plassert over motoren):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Jeg kommer til Davids morgen og snu pakken over til ham, slik at vi kan starte på plastholdere / batteriboks.

Jeg har også re-startet min utløp prosjektet. Jeg har samlet de fleste bitene og sette sammen en skjematisk. Jeg har fått hjelp fra noen venner Bob Simpson og John Muchow (designet CC400 discharger jeg har fått). Jeg tror vi har adressert noen spørsmål som ble dvelende og skjønte en enklere måte å slutte å lade når en alarm utløses. Jeg har fått en slags sperre akkurat nå. The Low-voltage alarm, Overstrøm alarm, Over-temperatur alarm og nødstopp er alle koblet til en sperrerelekretsen. Dersom noen av dem utløse, er porten av FET trukket lav, og utlading stopper. Kontaktorene er bare der for å koble til / koble fra batteriet, og ikke å stoppe testen. Her er et bilde av delene og av skjematisk:

Discharger project

Uansett, det er det for nå. Jeg har kuttet ned på mine sosiale forpliktelser og fornyet min motivasjon for discharger og eVFR. Jeg vil sannsynligvis begynne å bygge opp større foran pakke denne uken hvis jeg har tid.

EVFR 2.0: Sakte fremgang, men ny sykkel

Jeg er lei for det er en stund siden siste oppdatering. Det har vært en veldig travel og uheldig siste par månedene. Min tante gikk bort og så kort tid etter, min fetter ble syk og bukket. Jeg gikk til min tantes begravelse, og dro for å besøke fetteren min før han gikk bort. Blandet med alt dette, hadde jeg to familiegjenforeninger til å delta, en i Idaho og ett i Montana, samt en utflukt mini ferie for kjæresten min bursdag. Det har ikke latt meg mye tid i det hele tatt å jobbe på sykkelen.

Med hensyn til batteripakken, ikke har blitt frest plasten på grunn av min kompis å flytte sin butikk, så jeg trenger å shoppe rundt etter et sted som kan gjøre det for meg. Han gjorde, heldigvis, får kobber bussbars trukket, sendes ut og vannjet kutt. De sitter i garasjen min akkurat nå, og jeg kan begynne grov sammenstilling av oppakningen. Jeg ønsker å matche sine IR i parallelle grupper som nært som mulig mens jeg setter pakken sammen slik at strømmen er normalisert mellom parallelle celler. Etter det, kan jeg gjøre noen benk testing av hele elektriske systemet mens jeg jobber i løpet av de neste par månedene for å få plastisk kutt og en batteriboks fabrikkert. Jeg vil sannsynligvis bringe sykkelen tilbake til plassen min.

På grunn av de uventede familie nødhjelp, sommerferier og flytting av min venns butikk, har jeg måtte sette ting av litt mer. Oh well, er mitt øye fortsatt på premien!

Jeg har bestemt meg for i mellomtiden at det ville være godt å få litt sete tid, og jeg kjøpte en 2000 Suzuki SV650. Det er liksom en street fighter med en fin rørramme og naken utseende med sirkulær frontlys. Jeg tenkte at jeg kan gå til / fra jobb, kan jeg i det minste få litt praksis i før min andre sykkel er gjort. Jeg har vært spent på å ri siden jeg fikk min anbefaling.

Uansett, det er det for nå. Jeg forventer at jeg skal jobbe på bussing batteriene for et par uker i mellom ridning.

image

EVFR 2.0: Fiber gøy!

Siden Dave jobber på batteripakken tegninger, skjønte jeg at jeg ville fokusere på andre ting som glassfiber og frontlykter. Når jeg først fant den øvre, det hadde ingen frontlys hull i den. Jeg bestemte meg for å gjøre en dual frontlys konvertering, men trengte å glassfiber lysene i kåpen. Jeg tilbrakte forrige natt jobbet litt med Dave å kutte ut frontlys hull og gjøre noen koniske inserts å gå rundt frontlyktene jeg har fått. Vi har også lappet gasstanken påfyllingshullet. Jeg skal gå tilbake fredag ​​til slutt opp glassfiber og begynne å slipe de Fairings.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Jeg fikk også et løp hale for sykkelen, men dessverre det ble skadet i forsendelsen så det er nødt til å bli reparert. Jeg er glad jeg er fortsatt fiberglassing ting. Her er et bilde av det nå, og hva den skal se ut når det er ferdig (bilde er fra en gass sykkel av en fyr jeg vet).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Så etter all glassfiber reparasjon / fylling / endring er gjort, vil jeg få alle Fairings montert, boret og pusset / Bondo-ed, slik at de er klar for maling snart. Det er virkelig begynner å ta form.

Jeg tror jeg skal holde det hvitt, det er en veldig rent utseende. Jeg tenkte noen vinyl grafikk, som en PCB design. Jeg så meg rundt en dag og fant BMW ActiveE og det er ganske mye hva jeg hadde i mitt sinn. Enkel sølvskygge PCB spor på en hvit bakgrunn. Fin og ren og unik. Jeg må bare få tak i noen til å gjøre vinyl. Her er et bilde av ActiveE (courtesy of e90post forumet )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Tilbake fra en pause

Jeg flyttet inn med GF et par uker siden, og dessverre mellom pakking og flytting, måtte jeg presse sykkelen prosjektet til side for en bit. Min kompis hadde også et stort prosjekt på jobb og kunne ikke jobbe på det heller. Ser ut som det er tilbake på jobb denne helgen og neste til å få ting i gang igjen.

Jeg vil gjerne teste batteriene mine litt denne neste uke på fritiden og gjøre noen IR matching / sortering. Ønsker også å få noen av de glassfiber boret og slipt.

Begynner å bli mer og mer spent!

EVFR 2.0: Ulike pakke utforming

Med den forrige pakken utforming (trapesformet), var det en fin enkel form, men pakken er montert på innsiden av rammen litt rart og gjorde det vanskelig å få plass i styringen og lader. Jeg begynte å tenke, kanskje det ville være enklere å ha batteriene i en slags L-form rundt motoren. Siden det er ~ 10 "mellom rammestolpene, skjønte jeg at vi kan få fem celler bredt i en forskjøvet konfigurasjon. Den nåværende vil strømme ned en side, inntil den annen, og det vil være to pakninger i det vesentlige. Lokket vil være enkel og festepunkter for pakken ville være i nærheten av hjørner / sider i pakningen, noe som er bra for styrke.

Jeg brukte litt av Weds med min kompis Travis (T2) slags tentamen det opp og det så ut som det passer. For å være sikker, jeg kom tilbake på lørdag og gjorde en to-skala mockup av pakken med virkelige dimensjoner. Bare papp og tape denne gangen (skumkjerne ble for komplisert).

Jeg passer den inn i sykkelen og det passer ganske bra faktisk. Den treffer tanken akkurat nå på sidene, men det er litt ekstra plass i pakken, så jeg tror det vil passe perfekt. Tanken er ikke utstyrt med det fremre montere heller, slik at det bør øke litt utenfor rammen. Jeg tror jeg vil at pakken skal være bare batteriene og la kontaktoren og BMS utenfor. Det er for vanskelig å passe alt som inne og lage en fin lokk for det. Kontrolleren passer akkurat der den opprinnelige radiator gjorde, som er fint fordi det blir tonnevis med luftstrømmen gjennom varme-vasken Noah gjorde. Laderen kan gå rett under styringen i nærheten av undersiden av pakken. Selv med gaffelen komprimeres, det er ca 5-6 "av horisontal klaring.

T2 og jeg bestemte meg for at dette vil være den endelige pakken stil. Ikke bare forenkle det montering og øke strukturell styrke, men det gjør det også lettere å dikte pakken. Den etterlater også massevis av plass under setet for en boks som inneholder BMS, DC-DC og noen andre elektriske komponenter. Vi skal utarbeide en modell i 3D denne uken og har tegningene til min kompis Dave for fabrikasjon.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.

WordPress Temaer

Twitter lenker powered by Tweet Dette v1.8.3 , en WordPress plugin for Twitter.