Weg met de oude en in een Empulse R

Dus de tijd is gekomen om afscheid te nemen van mijn eVFR en om hallo te zeggen tegen een 2013 Brammo Empulse R.

image

De eVFR begon een paar jaar geleden en vervolgens een upgrade begon de prestaties en het bereik te vergroten. Tussen bezig blijven buiten het werk en het hebben van een kant bedrijf, heb ik niet gehad de vrije tijd die nodig is om af te maken. Ik ben afhankelijk van EV vrienden van mij voor de fabrication/welding/3D CAD geweest, dus ik heb om te werken aan hun schema. Het elektrische systeem is samen al enige tijd, maar de mechanische kant heeft alles, maar gestopt. Dus begon ik te kijken naar mijn andere opties; kopen of zelf bouwen. Na heel wat nadenken, heb ik besloten om te verkopen wat ik heb en koop een productie motorfiets.

Dus met dat besluit, begon ik alles verkopen. Mijn eVFR chassis, mijn SV650, de elektrische onderdelen (motor, controller, accu, lader BMS) en mijn recent verworven batterij testen van apparatuur, zodat ik het allemaal kon zetten in de richting van de nieuwe fiets. Ik dacht dat de overgang van DIY naar Production zou ik geen van mijn apparatuur nodig. Ik ben nog steeds houden van Electro Motive Force, LLC. Open en zijn nog steeds de verkoop onderdelen, maar ik denk niet dat ik zo nauw betrokken met batterij testen van dit punt naar voren zijn. Ik zal nog steeds toegang tot mijn testapparatuur als ik het nodig heb, als het wordt verkocht aan een vriend van mij lokaal.

Vervolgens heb ik heb de laatste maand of zo het onderzoeken van alles wat ik kon op alle van de fietsen ter beschikking. Ik heb de recensies gelezen, gesproken met mensen die zelf een, 3 partijen die hebben gereden, bekeken video's, gekeken naar de technologie in elk een, kijk naar wat er met elk een. Ik sprak met dealers zoals Harlan Flagg van Hollywood Electrics en rechtstreeks aan Brian op Brammo. Na afweging van alle pro's en contra's van elk, ik voel dat het Empulse heeft wat ik zoek in een fiets.

Ik vertelde Brian dat ik zou willen om verder te gaan, maar er zijn nog geen Oregon dealers, dus probeerden we te achterhalen hoe ik mijn handen op een vóór de lente. Vanwege mijn nabijheid van Ashland, en flexibiliteit op tijd, Brian zei dat hij me zou laten weten of er nog mogelijkheden van de aankoop van een marketing / techniek fiets als er een beschikbaar kwam. Hij vertelde me het wachten kon lang of kort zijn, maar ik besloot op de wachtlijst te worden gezet om te zien wat er gebeurt.

Na ongeveer een maand op de lijst, Brian liet me weten dat er een technische fiets beschikbaar. Het heeft 500 mijl op, maar anders is een zogenaamd full-production model. Ik vroeg hun "White Noise" trim. Ze gaan het uit te voeren door middel van hun QC afdeling volledig testen van de fiets, en laat me weten wanneer het beschikbaar is voor Pickup of als ze zou komen naar Portland en kon leveren.

Ik heb geen een solide idee van wanneer ik het zal hebben, maar ik denk dat begin maart, net op tijd voor het rijden seizoen te beginnen. Ik ben opgewonden om het zachtjes uit te drukken.

PS Ik zal deze website houden een tijdje voor het nageslacht, maar ik zal waarschijnlijk niet worden posten meer eVFR gerelateerde blog updates.

EVFR 2.0: Bouwen aan de verpakking

Het is een langzame zomer. Ik heb het te druk geweest deze zomer je veel gedaan krijgen en David verhuisde zijn winkel. Ik heb de laatste tijd niet gepost, maar ik heb dingen te doen in en uit. Ik heb ook het rijden mijn SV650 een beetje. Echt blij dat ik heb dit om te oefenen op, terwijl de fiets wordt afgewerkt. Ik zou liever leren over dit dan de eVFR. Ik zou het niet willen ook laten vallen, maar ik heb liever laat de SV650 (Heeft kader sliders) dan de eVFR met zeldzame glasvezel beplating.

Een paar weken geleden heb ik besloten dat ik wilde bin mijn cellen. Ik leende een IR-meter van een vriend. Het is een AC-impedantie meter en ik besef dat het niet nauwkeurig geef me de DC impedantie, maar het zal mij toe om de cellen te organiseren in groepen van vergelijkbare IR waarden. Ik heb een paar nachten met mijn vriendin het testen van de cellen en het schrijven van hun IR waarde op hen (ze is geweldig!). Ik heb ~ 150 cellen die gemeten tussen 5,0-5.9mOhm en als 30 tussen 6,0-6.9mOhm. Degene die ik dacht was boven de 7, maar was gewoon de kabels niet goed bevestigd. Ik had een aantal cellen die test-cellen en een aantal die toonden lage spanning waren, dus ik die opzij voor het testen en verdere studie / vernietiging.

Nu ik had dozen van cellen, merkte ik sommigen hadden een klein aantal roest specs op hen. Geen van de roest was erg slecht, maar ik wilde een pak te krijgen met zo weinig of geen roest op het mogelijk. Sommige van de uiteinden waar de epoxy wordt aangebracht lijkt te zijn verontreinigd, en in sommige gevallen bleek tussen de behuizing en blauwe plastic omhulsel. Na het organiseren van de cellen, ik heb ~ 165 cellen die in de buurt van 100% en zijn tussen de 5,0 en 7.0mOhm. De rest zijn extra's en zal gebruikt worden als ik nodig om een ​​cel te vervangen. Ik ben van plan om een ​​kleine verpakking van 16 cellen samen in een 4s4p 1/2kwh regeling als een test verpakking die ik ook kan gebruiken met een omvormer voor draagbare stroom (kan worden gebruikt als een klein noodpakket om de fiets op te laden).

Dus na het sorteren van de cellen, kreeg ik de water-jet cut koperen bus-bar de-burred en klaar voor montage. Ik gebruikte groepen van dezelfde IR waarde aan de montage elke parallelle groep. Dit zal ervoor zorgen dat alle cellen delen de huidige zo gelijk mogelijk. Ik denk dat ik heb wat langer RVS schroeven. De schroeven die met de cellen kwamen lijken te zijn all over the place met betrekking tot kwaliteit, en sommige van de draden werden gemakkelijk gestript. Ondanks 2 schroef kwesties, het peloton ging goed samen en het gemeten 36.38V (~ 3.3V/cell). Hier zijn enkele foto's van de bouw van de 11s5p kleinere pack (boven de motor bevindt):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Ik ga morgen Davids en het draaien van de verpakking naar hem toe, zodat we kunnen beginnen op de doos plastic houders / batterij.

Ik heb ook opnieuw begonnen met mijn Discharger project. Ik heb het grootste deel van de stukken verzameld en samen een schema. Ik heb hulp gekregen van een paar vrienden Bob Simpson en John Muchow (ontwierp de CC400 lozer ik heb). Ik denk dat we eventuele problemen die treuzelende werden aangepakt en bedacht een gemakkelijkere manier om te stoppen met opladen wanneer een alarm wordt geactiveerd. Ik heb een soort van Interlock nu. De Low-voltage alarm, Over-current alarm, Over-temperatuur alarm en noodstop zijn allemaal aangesloten op een houdrelais. Als een van hen teweegbrengen, is de poort van de FET lage getrokken, en de lozing stopt. De schakelaars zijn er alleen het aansluiten / loskoppelen van de accu, en de test niet te stoppen. Hier is een foto van de onderdelen en van het schema:

Discharger project

Maar goed, dat is het voor nu. Ik heb op mijn sociale verplichtingen knippen en vernieuwde mijn motivatie voor de lozer en eVFR. Ik zal waarschijnlijk beginnen met het opbouwen van de ruimere voorkant verpakking deze week als ik tijd heb.

EVFR 2.0: Langzame vooruitgang, maar nieuwe fiets

Het spijt me dat het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste update. Het is een zeer drukke en ongelukkige laatste paar maanden. Mijn tante is overleden en dan kort na, mijn neef ziek en bezweek. Ik ging naar de begrafenis van mijn tante, en ging naar mijn neef bezoeken voordat hij overleed. Vermengd met dat alles, had ik 2 familiereünies te wonen, een in Idaho en een in Montana, evenals een uitje mini-vakantie voor de verjaardag van mijn vriendin. Het heeft me niet verlaten veel tijd bij allen om te werken op de fiets.

Met betrekking tot de batterij, is het plastic niet is gemalen als gevolg van mijn maatje te bewegen zijn winkel, dus ik moet om te shoppen voor een plaats die het voor me kan doen. Hij deed, gelukkig, krijgen de koper bussbars getrokken, verstuurd en waterstraal snijden. Ze zitten in mijn garage op dit moment en ik kan beginnen ruwe montage van mijn rugzak. Ik wil hun IR wedstrijd in parallelle groepen zo dicht mogelijk terwijl ik zet het peloton bij elkaar, zodat de stroom is genormaliseerd tussen parallelle cellen. Daarna kan ik wat benchtests van het gehele elektrische systeem doen terwijl ik werk in de komende paar maanden om de plastic snit en een accubak verzonnen krijgen. Ik zal waarschijnlijk breng de fiets terug naar mijn plaats.

Door de onverwachte familie noodsituaties, zomervakanties en verplaatsing van de winkel van mijn vriend, die ik heb gehad om dingen uit een beetje meer te zetten. Ach, mijn oog is nog steeds op de prijs!

Ik heb besloten in de tussentijd dat het goed zou zijn om enkel zitplaats tijd te krijgen, en ik kocht een 2000 Suzuki SV650. Het is een soort van een straatvechter met een mooie buizenframe en naakt look met ronde koplampen. Ik denk als ik kan naar / van het werk, kan ik tenminste nog wat oefenen voordat mijn andere fiets is gedaan. Ik ben al te popelen om te rijden sinds ik mijn goedkeuring.

Maar goed, dat is het voor nu. Ik verwacht dat ik ga werken op bussing de batterijen voor een paar weken tussen rijden.

image

EVFR 2.0: Glasvezel fun!

Omdat Dave werkt op de batterij tekeningen, ik dacht dat ik zou richten op andere dingen, zoals de glasvezel en koplampen. Toen ik voor het eerst vond de bovenste, het had geen koplamp gaten in. Ik besloot om een ​​dubbele koplamp conversie te doen, maar nodig om de verlichting glasvezel in de kuip. Ik heb gisteravond het werken een beetje met Dave te snijden uit de koplamp gaten en maken een aantal taps inserts te gaan rond de koplampen ik heb. We gepatcht ook de gastank vulopening. Ik ga terug vrijdag tot het einde van de glasvezel en start het schuren van de beplating.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Ik kreeg ook een race staart voor de fiets, maar helaas werd beschadigd tijdens het transport, zodat het moet worden gerepareerd. Ik ben blij dat ik ben nog steeds-vezel glassing spul. Hier is een foto van het nu, en wat het zou moeten uitzien wanneer zijn gedaan (pic is van een gas fiets van een jongen die ik ken).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Dus na al het glasvezel reparatie / vulling / wijziging is gedaan, krijg ik al de beplating gemonteerd, geboord en geschuurd / Bondo-ed zodat ze klaar voor verf snel. Het is echt vorm begint te krijgen.

Ik denk dat ik het wit te houden, het is echt een schone look. Ik zat te denken wat Vinyl graphics, als een PCB ontwerp. Ik keek rond op een dag en vond de BMW Activee en het is vrij veel wat ik had in mijn gedachten. Eenvoudige zilveren shaded PCB sporen op een witte achtergrond. Mooi en schoon en uniek. Ik moet gewoon een greep van iemand om het vinyl te doen. Hier is een foto van de Activee (met dank aan de e90post forum )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Terug van een break

Ik trok in bij de GF een paar weken geleden en helaas tussen verpakking en verplaatsen, moest ik de fiets project opzij te schuiven voor een beetje. Mijn vriend had ook een enorm project op het werk en kon niet werken op het ofwel. Lijkt alsof het terug naar dit weekend en volgende werken om dingen op te starten weer op.

Ik wil graag mijn accu's te testen wat deze volgende week op mijn vrije tijd en doe wat IR matching / sorteren. Ook wil een aantal van de glasvezel geboord en geschuurd te krijgen.

Begint meer en meer opgewonden!

EVFR 2.0: Verschillende pak ontwerp

Met de vorige verpakking ontwerp (trapezium), het was een leuke eenvoudige vorm, maar de verpakking gemonteerd in het frame een beetje raar en maakte het moeilijk om te passen in de controller en oplader. Ik begon te denken, misschien zou het eenvoudiger zijn om de accu's hebben in een soort L-vorm rond de motor. Aangezien er ~ 10 "tussen het frame berichten, ik dacht dat we 5 cellen breed te krijgen in een gespreid configuratie. De huidige zou naar beneden stromen de ene kant, de andere en er zou wezen 2 verpakkingen. Het deksel zou eenvoudig zijn en de bevestigingspunten voor de verpakking zou zijn bij de hoeken / zijkanten van het pak, dat is geweldig voor kracht is.

Ik heb een paar van jonggehuwden met mijn vriend Travis (T2) soort spottende het op en het leek alsof het fit. Om ervoor te zorgen, kwam ik terug op zaterdag en deed een op schaal mockup van de verpakking met echte afmetingen. Gewoon karton en tape deze keer (schuim kern werd te ingewikkeld).

Ik monteer deze in de fiets en het past vrij goed eigenlijk. Het raakt de tank op dit moment aan de zijkanten, maar er is wat extra ruimte in de verpakking, dus ik denk dat het past perfect. De tank is niet uitgerust met de voorkant te monteren ook niet, dus het moet een beetje verhogen van het frame. Ik denk dat ik wil het peloton om enkel de batterijen en laat de schakelaar en BMS buiten. Het is gewoon te moeilijk om al die passen binnen en maak een mooie deksel voor. De controller past precies waar de oorspronkelijke radiator deed, wat handig is omdat het wordt tonnen luchtstroom door het koellichaam Noah gemaakt. De lader kan gaan recht onder de controller in de buurt van de onderkant van de verpakking. Zelfs met de vorken gecomprimeerd, er is ongeveer 5-6 "van horizontale speling.

T2 en ik besloten dat dit het laatste pakket stijl zal zijn. Niet alleen het vereenvoudigen montage en verhoging structurele sterkte, maar het maakt het ook makkelijker om de verpakking te fabriceren. Het laat ook een ton van de ruimte onder het zadel voor een doos die de BMS, DC-DC en enkele andere elektrische componenten bevat. We zullen het opstellen van het model in 3D deze week en hebben de tekeningen op mijn maatje Dave voor fabricage.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
 

WordPress

Twitter koppelingen powered by Tweet Dit v1.8.3 , een WordPress plugin voor Twitter.