Out vanhan ja Empulse R

Joten on tullut aika sanoa hyvästit eVFR ja tervehtiä 2013 Brammo Empulse R.

image

EVFR alkoi muutama vuosi sitten ja sen jälkeen päivityksen alkoi kasvaa suorituskyky ja alue. Oleskelevat kiireinen työn ulkopuolella ja ottaa puoli liiketoimintaa, minulla ei ole ollut vapaa-aikaa tarvitaan loppuun. Olen ollut riippuvainen EV kaverinsa minun varten fabrication/welding/3D CAD, joten minun täytyy työskennellä niiden aikataulu. Sähköjärjestelmä on ollut yhdessä jo jonkin aikaa, mutta mekaaninen puolella on kaikki, mutta pysähtyi. Joten aloin katsomaan minun muita vaihtoehtoja; ostaa versus rakentaa. Jälkeen miettinyt, olen päättänyt myydä mitä minulla ja ostaa tuotannon moottoripyörän.

Niin, että päätöksen, aloin myydä kaiken. Oma eVFR alustan, minun SV650, sähköiset komponentit (moottori, ohjain, akku, laturi BMS) ja minun äskettäin hankittu akun testauslaitteet, jotta voisin laittaa kaiken kohti uusi pyörä. Ajattelin siirtymässä DIY Tuotanto en tarvitsisi mitään minun laitteita. Olen silti pitää Electro Motive Force, LLC. Avoin ja on edelleen myydä osia, mutta en usko, että tulen niin vahvasti mukana akku testaus tästä eteenpäin. Otan silti käyttää minun testauslaitteet jos tarvitsen sitä, koska se myydään ystäväni paikallisesti.

Sitten viettänyt viime kuussa tai niin tutkia kaiken voisin kaikista polkupyörää käytettävissä. Olen lukenut arvosteluja, puhui ihmisille, jotka omistavat yksi, kolmas osapuolille, jotka ovat ratsastetaan yksi, katseli videoita, tutkinut tekniikasta jokainen, katso mitä tulee jokaisen kanssa. Puhuin jälleenmyyjät kuten Harlan Flagg Hollywoodin Electrics ja suoraan Brian klo Brammo. Punnituksen jälkeen kaikki pro ja con jokaisen, mielestäni Empulse on mitä olen etsimässä pyörä.

Sanoin Brian että haluaisin siirtyä eteenpäin, mutta ei ole Oregon jälleenmyyjät vielä, joten yritimme selvittää, miten saan käsiini yksi ennen kevättä. Koska minun läheisyys Ashland, ja joustavuus ajoissa, Brian sanoi, että hän haluaisin tietää onko mitään mahdollisuuksia ostaa markkinointi / insinöörin pyörä jos yksi tuli saataville. Hän kertoi minulle odotus voi olla pitkä tai lyhyt, mutta päätin laittaa odotuslistalla nähdä mitä tapahtuu.

Noin kuukausi luettelossa, Brian kertoa minulle, että oli tekniikan pyörä käytettävissä. Se sai 500 mailia, mutta on muuten täysi tuotantomalli. Pyysin heidän "White Noise" leikata. He aikovat ajaa se läpi heidän QC osasto testata kattavasti pyörä, ja haluaisin tietää kun se on noudettavissa tai jos ne olisi tulossa Portland voisi antaa.

Minulla ei ole vankka käsitys siitä, milloin Saan sen, mutta arvelisin maaliskuun alussa, juuri sopivasti ratsastus kausi alkaa. Olen innoissani liioittelematta.

PS aion pitää verkkosivustonsa ajan samalla jälkipolville, mutta en todennäköisesti ei lähettämistä enää eVFR liittyvien blogin päivityksiä.

EVFR 2.0: rakentaminen pack

Se on ollut hidasta kesällä. Olen ollut liian kiireinen tänä kesänä saada paljon tehtävää ja David muutti hänen liikkeessään. En ole lähettänyt viime aikoina, mutta olen tehnyt asioita päälle ja pois. Olen myös ollut ratsastus minun SV650 vähän. Todella iloinen Sain tämän harjoitella, kun pyörä on valmis. Mieluummin oppia tästä kuin eVFR. En halua luopua myöskään, mutta olen mieluummin pudota SV650 (Onko runko liukusäädintä) kuin eVFR on harvinainen lasikuitu fairings.

Muutama viikko sitten päätin halusin bin minun soluja. Lainasin IR mittari ystävältä. Se on AC impedanssi mittari ja ymmärrän, se ei oikein anna minulle DC impedanssi, mutta se antaa minulle järjestää solut sisältävät samantyyppisiä IR arvoja. Vietin pari yötä tyttöystäväni testaus solut ja kirjallisesti IR arvo niitä (hän ​​on mahtava!). Sain ~ 150 soluja, jotka on mitattu 5,0-5.9mOhm ja kuten 30 välillä 6,0-6.9mOhm. Yksi Luulin oli yli 7, mutta oli vain johdot kytketty väärin. Minulla oli joitakin soluja, jotka olivat testi-solut ja jotkut näkynyttä pieni jännite, niin otan nuo varattu testaus ja jatkotutkimuksiin / tuhoa.

Nyt kun minulla oli laatikoita soluja, huomasin joitakin oli pieni määrä ruostetta tiedot niistä. Mikään ruoste oli erittäin huono, mutta halusin saada paketti niin vähän tai ei lainkaan ruostetta sitä kuin mahdollista. Jotkut päät, jossa epoksi levitetään näyttää ovat saastuneet, ja joissakin tapauksissa esiintyi välillä tapauksessa ja sininen muovisuojus. Jälkeen järjestämällä soluja, minulla on ~ 165 soluja, jotka ovat lähellä 100% ja ovat välillä 5,0 ja 7.0mOhm. Loput ovat extrat ja käytetään, jos minun täytyy vaihtaa solun. Aion laittaa pieni pakkaus 16 solua yhteen 4s4p 1/2kwh järjestely testipaketti että voin myös käyttää invertteri kannettavan virtalähteen (voitaisiin käyttää pieni hätävalopaketti veloittaa pyörä).

Joten lajittelun jälkeen solut, sain vesisuihku-cut kupari Buss-bar de-burred ja valmis kokoonpano. Käytin ryhmissä samaa IR arvo kokoonpanoon kunkin rinnakkaisryhmin. Näin varmistetaan, että kaikki solut jakaa nykyisen mahdollisimman tasapuolisesti. Taidan tarvita joitakin enää ruuvit ruostumatonta terästä. Ruuvilla, jotka tulivat solut näyttävät olevan levällään suhteen laatua, ja jotkut langat olivat helposti riisuttu. Huolimatta 2 ruuvi asioita, pakkaus menivät yhdessä hyvin ja se mitataan 36.38V (~ 3.3V/cell). Tässä muutamia kuvia rakentaa 11s5p pienemmissä pakkauksissa (yläpuolella moottori):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Aion Daavidin huomenna ja kääntämällä pakkaus hänen luokseen, jotta voimme aloittaa valmistettu muovista / akkukotelo.

Olen myös uudelleen aloitin päästäjä projekti. Olen kerännyt useimmat palaset ja koota kaavamainen. Olen saanut apua muutamia ystäviä Bob Simpson ja John Muchow (suunniteltu CC400 päästäjä minulla). Olemme tainneet osoitettu mitään kysymyksiä olivat viipyvä ja tajunnut helpompi tapa lopettaa latauksen, kun hälytys laukeaa. Minulla eräänlainen Interlock juuri nyt. Alijännitehälytys, Ylivirta hälytys, Yli-lämpötilan hälytys ja hätäseissignaali ovat kaikki kytketty salparele. Jos jokin niistä laukaista, FET-transistorin hilaan on vedetty vähän, ja purkaustoiminto pysähtyy. Kontaktorit ovat siellä vain kytkeä / irrottaa akun, eikä lopettaa testin. Tässä kuva osien ja kaavamaisen:

Discharger project

Joka tapauksessa, se on siinä nyt. Olen leikata minun sosiaaliset velvoitteet ja uudistettu minun motivaatio päästäjä ja eVFR. Olen luultavasti alkaa rakentaa suuremman edessä paketin tällä viikolla, jos minulla aikaa.

EVFR 2.0: Hidas edistyminen mutta uusi pyörä

Olen pahoillani se on ollut jonkin aikaa, koska minun viimeinen päivitys. Se on ollut hyvin kiireinen ja valitettavaa parin viime kuukauden aikana. Tätini kuoli ja sitten pian sen jälkeen, serkkuni sairastui ja sortunut. Kävin tätini hautajaisiin, ja meni käymään serkkuni ennen kuin hän kuoli. Sekoitettu kaiken tämän, minulla oli 2 perhejuhlia osallistua, yksi Idahossa ja yksi Montana, sekä pakopaikaksi mini loma tyttöystäväni syntymäpäivä. Se ei ole jättänyt minua paljon aikaa lainkaan työskennellä pyörä.

Suhteen akku, muovi ei ole hiottu, koska minun kaveri liikkuu hänen liikkeessään, joten minun täytyy tehdä ostoksia paikka, joka voi tehdä sen minulle. Hän ei onneksi saada kuparin bussbars vedettyjä, lähetti ja vesisuihkun leikkaus. He istuvat omassa autotallissa juuri nyt ja voin aloittaa karkea kokoonpano minun pakkaus. Haluan vastaamaan heidän IR rinnakkain ryhmissä niin lähelle kuin mahdollista ja samalla Laitan paketin yhteen niin virta on normalisoitu rinnakkaisten solujen. Sen jälkeen en voi tehdä joitakin testipenkkikäyttöön koko sähköjärjestelmä kun olen töissä seuraavan parin kuukauden päästä muovi leikata ja akkukotelo valmistettu. Olen luultavasti tuo pyörä takaisin minun paikkani.

Koska odottamattomia perheen hätätilanteissa, kesälomat ja siirtäminen ystäväni myymälä, olen ollut laittaa asiat pois hieman enemmän. No, minun silmään on edelleen palkinnon!

Olen päättänyt välivaiheessa, että olisi hyvä saada joitakin istuimen aikaa, ja ostin 2000 Suzuki SV650. Se on eräänlainen street fighter mukava putkirunko ja alasti ilme pyöreä ajovalojen. Ajattelin jos voin mennä / töistä, voin ainakin saada joitakin käytäntöjä ennen kuin minun muut pyörä on tehty. Olen kutina ratsastaa sillä sain hyväksyttäväksi.

Joka tapauksessa, se on siinä nyt. Odotan Tulen työstää Büssing akkuja pari viikkoa välillä ratsastus.

image

EVFR 2.0: Lasikuitu hauskaa!

Koska Dave työskentelee akku piirustukset, ajattelin keskittyä muihin asioihin, kuten lasikuitu ja ajovalot. Kun ensimmäisen kerran todettu ylemmän, sillä ei ollut mitään ajovalojen reikiä. Päätin tehdä kaksi ajovalojen muuntaminen, mutta tarvitaan lasikuitu valot osaksi fairing. Vietin viime yönä työskentelee hieman Dave leikata ajovalojen reiät ja tehdä joitakin kapeneva insertit kiertää ajovalot minulla. Olemme myös paikattu kaasusäiliö täyttöaukko. Menen takaisin perjantaina loppuun asti lasikuitu ja alkaa hionta fairings.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Sain myös rodun hännän pyörä, mutta valitettavasti se on vaurioitunut kuljetuksessa, joten se täytyy korjata. Olen iloinen olen vielä kuitu-glassing kamaa. Tässä kuva siitä nyt, ja mitä sen pitäisi näyttää, kun sen tehnyt (kuva on peräisin kaasun pyörä kaveri tiedän).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Niin sen jälkeen kaikki lasikuitu korjaus / täyttö / muutos tapahtuu, saan kaikki muotopellit asennettu, porattu ja hiottu / Bondo-ed joten he ovat valmiita maalin pian. Se alkaa todella muotoutua.

Taidan pitää sen valkoista, se on todella siisti ulkonäkö. Ajattelin joitakin Vinyyli grafiikkaa, kuten PCB-suunnittelu. Katselin ympärilleni yhden päivän ja löysi BMW ActiveE ja se on melko paljon, mitä minulla oli mielessäni. Yksinkertainen hopea tummennetut PCB jälkiä valkoisella pohjalla. Mukava ja puhdas ja ainutlaatuinen. Otan vain saada käsiinsä jonkun tekemään vinyyli. Tässä pic ActiveE (kohteliaisuus e90post foorumi )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Takaisin tauon

Muutin GF pari viikkoa sitten ja valitettavasti välillä pakkaus ja liikkuvat, minulla oli työntää pyörä projekti varattu vähän. Kaveri oli myös valtava projekti töissä eikä voinut työskennellä sitä. Näyttää se takaisin töihin tänä viikonloppuna ja ensi päästä asiat alkoivat uudelleen.

Haluaisin testata akkuja hieman ensi viikolla vapaa-ajalla ja tehdä joitakin IR matching / lajittelu. Haluavat myös saada joitakin lasikuitu porattu ja hiottu.

Alkaa saada enemmän ja enemmän innoissaan!

EVFR 2.0: Eri pakkauskokoja suunnittelu

Edelliseen pakkauksen suunnittelua (puolisuunnikkaan), se oli kiva yksinkertainen muoto, mutta pakkaus sekä rungon sisään hieman outo ja vaikeutti sopivaksi ohjain ja laturi. Aloin ajatella, ehkä se olisi helppo saada akkuja eräänlainen L-muotoinen moottorin ympärillä. Koska siellä on ~ 10 "välillä stompelare, olen tajunnut saamme 5 merkkiä leveä lomittaiseen muotoon. Nykyinen virtaisi alas toiselle puolelle asti muita ja siellä olisi 2 pakkausta olennaisesti. Kansi olisi yksinkertainen ja tyskohdilla pakkaus olisi lähellä kulmia / puolin pakkaus, joka on suuri vahvuus.

Vietin jotkut nai minun kaverini Travis (T2) sellainen pilkkasivat sitä ja se näytti kuin se sovi. Varmistaa, tulin takaisin lauantaina ja teki sen mittakaavan mockup pakkaus todellinen laajuus. Vain pahvi ja teippi tällä kertaa (vaahtoydin oli liian monimutkainen).

En sovi se pyörä ja se sopii melko hyvin oikeastaan. Se osuu säiliön juuri nyt sivuilla, mutta siellä on ylimääräistä tilaa paketin niin mielestäni se mahtuvat täydellinen. Säiliö ei ole asennettu Etukiinnityksen joko, joten se pitäisi nostaa hieman irti rungosta. En usko, että haluan paketin olevan aivan paristot ja jättää kontaktorin ja BMS ulkopuolella. Se on aivan liian vaikea sovittaa kaikkia että sisällä ja tehdä mukava kansi se. Ohjain sopii oikealle, jossa alkuperäisen jäähdyttimen teki, mikä on mukavaa, koska se saa tonnia ilmavirtaus jäähdytyselementti Noah teki. Laturi voi mennä mukaista oikeutta ohjaimen alaosassa paketin. Vaikka haarukat pakattu, siellä on noin 5-6 "horisontaalisen puhdistumaan.

T2 ja päätin, että tämä tulee olemaan viimeinen paketti tyyliin. Ei vain se yksinkertaistaa asennusta ja lisätä rakenteellisen lujuuden, mutta se helpottaa myös valmistaa pakkaus. Se myös jättää ton huoneen Istuimen alla laatikko, joka sisältää BMS, DC-DC ja joitakin muita sähköosia. Tulemme laadittaessa malli 3D tällä viikolla ja on piirustukset minun kaveri Dave valmistukseen.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.

WordPress Teemat

Twitter linkkejä powered by Tweet Tämä v1.8.3 , WordPress plugin Twitter.