Out με το παλιό και με ένα Empulse R

Έτσι, έχει έρθει η ώρα να πω αντίο σε eVFR μου και να πω γεια σε Brammo Empulse 2013 R.

image

Η eVFR ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και, στη συνέχεια, μια αναβάθμιση άρχισε να αυξήσει την απόδοση και το εύρος. Μεταξύ μείνετε απασχολημένοι εκτός εργασίας και με την πλευρά των επιχειρήσεων, δεν είχα το ελεύθερο χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί. Έχω εξαρτάται EV φίλους μου για την fabrication/welding/3D CAD, γι 'αυτό πρέπει να εργαστούμε για το πρόγραμμά τους. Το ηλεκτρικό σύστημα έχει μαζί για αρκετό καιρό τώρα, αλλά η μηχανική πλευρά έχει σχεδόν σταματήσει. Έτσι άρχισα να εξετάσουμε άλλες επιλογές μου? Αγοράσει έναντι κατασκευής. Μετά από πολλή σκέψη, έχω αποφασίσει να πουλήσει ό, τι έχω και να αγοράσει μια μοτοσικλέτα παραγωγής.

Έτσι, με την απόφαση αυτή, άρχισα να πωλούν τα πάντα. EVFR σασί μου, SV650 μου, τα ηλεκτρικά εξαρτήματα (μοτέρ, controller, μπαταρίες, φορτιστή BMS) και πρόσφατα απέκτησε τον εξοπλισμό δοκιμών της μπαταρίας μου ώστε να μπορώ να το βάλετε όλα προς το νέο ποδήλατο. Σκέφτηκα τη μετάβαση από DIY προς παραγωγή δεν θα χρειάζεται καμία από εξοπλισμό μου. Είμαι ακόμα κρατώντας Electro Κινητήρια Δύναμη, LLC. Ανοίξτε και έχουν ακόμα να πωλούν τα μέρη, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο μεγάλο που ασχολούνται με τον έλεγχο της μπαταρίας από αυτό το σημείο προς τα εμπρός. Θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό δοκιμών μου αν το χρειάζεστε, όπως είναι να πωληθεί σε μια φίλη μου σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνέχεια πέρασε τον τελευταίο μήνα ή έτσι την έρευνα ό, τι μπορούσα για όλα τα ποδήλατα που διατίθενται. Έχω διαβάσει τις κριτικές, μίλησε με ανθρώπους που κατέχουν ένα, 3η μέρη που έχουν κλυδωνίζονται ένα, παρακολούθησαν βίντεο, εξέτασε την τεχνολογία μέσα σε κάθε ένα, να δούμε τι έρχεται με κάθε μία. Μίλησα στους αντιπροσώπους, όπως Harlan Flagg του Χόλιγουντ Electrics και απευθείας με τον Brian στο Brammo. Μετά από στάθμιση όλων τα υπέρ και τα κατά της κάθε μιας, πιστεύω ότι η Empulse έχει ό, τι ψάχνω σε ένα ποδήλατο.

Είπα στον Μπράιαν ότι θα ήθελα να προχωρήσουμε, αλλά δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι Oregon ακόμη, γι 'αυτό προσπάθησα να καταλάβω πώς να πάρει στα χέρια μου ένα πριν από την άνοιξη. Λόγω της εγγύτητάς μου με Ashland, και την ευελιξία στην ώρα τους, Brian είπε ότι θα επιτρέψτε μου να ξέρω αν υπήρχαν ευκαιρίες για την αγορά ενός ποδηλάτου μάρκετινγκ / μηχανικού αν ήρθε διαθέσιμα. Μου είπε η αναμονή θα μπορούσε να είναι μεγάλη ή μικρή, αλλά αποφάσισα να τεθούν σε λίστα αναμονής για να δούμε τι θα συμβεί.

Μετά από περίπου ένα μήνα στον κατάλογο, Brian επιτρέψτε μου να ξέρω ότι υπήρχε ένα ποδήλατο μηχανικής διαθέσιμα. Είναι πήρε 500 μίλια σε αυτό, αλλά κατά τα άλλα είναι ένα πλήρες μοντέλο παραγωγής. Ζήτησα τους "White Noise" τελειώματα. Θα πάμε για να τρέξει μέσω του τμήματος QC τους να δοκιμάσουν πλήρως το ποδήλατο, και επιτρέψτε μου να ξέρω όταν θα είναι διαθέσιμη για Pickup ή αν θα πρέπει να έρχονται στο Πόρτλαντ και θα μπορούσε να προσφέρει.

Δεν έχω μια σταθερή ιδέα για το πότε θα έχω, αλλά υποθέτω αρχές Μαρτίου, πάνω στην ώρα για την οδήγηση εποχή για να ξεκινήσετε. Είμαι ενθουσιασμένος για να πούμε το λιγότερο.

Υ.Γ. Θα κρατήσω αυτή την ιστοσελίδα ένα, ενώ για τις επόμενες γενιές, αλλά πιθανότατα δεν θα πρέπει να αποσπούν πια eVFR σχετικές ενημερώσεις blog.

EVFR 2.0: Χτίζοντας το πακέτο

Είναι μια αργή καλοκαίρι. Ήμουν πολύ απασχολημένος αυτό το καλοκαίρι για να πάρει πολύ γίνεται και ο David μετακόμισε το κατάστημά του. Δεν έχω δημοσιεύτηκε τον τελευταίο καιρό, αλλά έχω κάνει κάποια πράγματα και να σβήνουν. Έχω, επίσης, ιππασία SV650 μου λίγο. Πραγματικά χαρούμενος που πήρα αυτό για την πρακτική, ενώ το ποδήλατο είναι να τελειώσει. Θα προτιμούσα να μάθω σε αυτό από ό, τι το eVFR. Δεν θα ήθελα να πέσει είτε, αλλά θα μειωθεί μάλλον το SV650 (Έχει ρυθμιστικά καρέ) από το eVFR με σπάνια αεροδυναμικά fiberglass.

Πριν από λίγες εβδομάδες, αποφάσισα ότι ήθελα να Μπιν κύτταρά μου. Δανείστηκα ένα μετρητή IR από έναν φίλο. Είναι ένας μετρητής αντίσταση AC και συνειδητοποιώ ότι δεν θα μου δώσει με ακρίβεια την αντίσταση DC, αλλά θα μου επιτρέψετε να οργανώσετε τα κύτταρα σε ομάδες παρόμοιων τιμών IR. Πέρασα μερικές νύχτες με τη φίλη μου τον έλεγχο των κυττάρων και τη γραφή αξία IR τους σε αυτά (που είναι φοβερό!). Πήρα ~ 150 κύτταρα που μετρήθηκαν μεταξύ 5,0-5.9mOhm και σαν 30 μεταξύ 6,0-6.9mOhm. Ένα νόμιζα ότι ήταν πάνω από το 7, αλλά ήταν μόνο τα καλώδια που δεν είναι τοποθετημένο σωστά. Είχα κάποια κύτταρα που είχαν test-κυττάρων και μερικοί που παρουσίαζαν χαμηλή τάση, γι 'αυτό που εκείνοι μέρος για τη δοκιμή και την περαιτέρω μελέτη / καταστροφή.

Τώρα που είχα κουτιά των κυττάρων, παρατήρησα ορισμένοι είχαν ένα μικρό αριθμό των specs σκουριάς πάνω τους. Κανένα από τα σκουριάς ήταν πολύ κακή, αλλά ήθελα να πάρω ένα πακέτο με όσο μικρή ή καμία σκουριά σε αυτό όσο το δυνατόν. Μερικά από τα άκρα, όπου εφαρμόζεται η εποξυ φαίνεται να έχουν μολυνθεί, και σε μερικές περιπτώσεις εμφανίστηκε ανάμεσα περίπτωση και μπλε πλαστικό κάλυμμα. Μετά την οργάνωση των κυττάρων, έχω ~ 165 κύτταρα που είναι σχεδόν 100% και είναι μεταξύ 5,0 και 7.0mOhm. Τα υπόλοιπα είναι έξτρα και θα χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί να αντικαταστήσει ένα κελί. I σχέδιο σχετικά με την τοποθέτηση ενός μικρού πακέτου των 16 κύτταρα μαζί σε μια διάταξη 1/2kwh 4s4p ως συσκευασία δοκιμασίας που επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω με inverter για φορητές δύναμη (θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα μικρό πακέτο έκτακτης ανάγκης για να φορτίσετε το ποδήλατο).

Έτσι, μετά τη διαλογή των κυττάρων, πήρα την περικοπή του χαλκού με εκτόξευση νερού φίλημα-bar de-burred και έτοιμη για συναρμολόγηση. Θα χρησιμοποιηθεί για ομάδες της ίδιας αξίας IR για κάθε συγκρότημα παράλληλη ομάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλα τα κύτταρα μοιράζονται το ρεύμα ως εξίσου δυνατό. Νομίζω ότι χρειάζονται κάποιες μακρύτερες βίδες από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι κοχλίες που συνοδεύει τα κύτταρα φαίνεται να είναι σε όλη τη χώρα σε σχέση με την ποιότητα, και μερικά από τα νήματα ήταν εύκολα απογυμνώνεται. Παρά τις 2 θέματα βίδα, το πακέτο πήγε μαζί καλά και Μέτρησε 36.38V (~ 3.3V/cell). Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή του 11s5p μικρότερο πακέτο (που βρίσκεται πάνω από τον κινητήρα):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Πάω στο αύριο του Δαβίδ και στρέφοντας το πακέτο πάνω σ 'αυτόν, έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε για το πλαστικό κουτί κατόχους / μπαταρία.

Επίσης, άρχισαν εκ νέου έργου Discharger μου. Έχω συγκεντρώσει τα περισσότερα από τα κομμάτια και να βάλει μαζί ένα σχηματικό. Έχω πάρει βοήθεια από μερικούς φίλους Bob Simpson και John Muchow (σχεδίασε το εκφορτιστή CC400 έχω). Νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που είχαν παρατεταμένη και κατάλαβα έναν ευκολότερο τρόπο για να σταματήσει τη φόρτιση όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός. Έχω ένα είδος αλληλασφάλισης τώρα. Ο συναγερμός χαμηλής τάσης, Over-current συναγερμός, Over-θερμοκρασίας συναγερμού και διακοπής έκτακτης ανάγκης είναι όλοι συνδεδεμένοι σε ένα μανδάλωσης ρελέ. Εάν οποιαδήποτε από αυτά ενεργοποιούν, η πύλη του FET τραβιέται χαμηλά, και η απόρριψη σταματά. Τα ρελέ είναι μόνο εκεί για να συνδέσετε / αποσυνδέσετε την μπαταρία και να μην σταματήσει τη δοκιμασία. Εδώ είναι μια pic των εξαρτημάτων και του σχηματικού:

Discharger project

Τέλος πάντων, αυτό είναι για τώρα. Έχω περικόψει κοινωνικές μου υποχρεώσεις και ανανέωσε το κίνητρό μου για την εκφορτιστή και eVFR. Θα ξεκινήσω μάλλον την οικοδόμηση το μεγαλύτερο μέτωπο πακέτο αυτή την εβδομάδα, αν έχω χρόνο.

EVFR 2.0: Αργή πρόοδος, αλλά νέα μοτοσικλέτα

Λυπάμαι που μια στιγμή από την τελευταία ενημέρωση μου. Είναι μια πολύ απασχολημένος και ατυχές τελευταίους δύο μήνες. Η θεία μου πέθανε και στη συνέχεια, λίγο μετά, ο ξάδελφός μου αρρώστησε και υπέκυψε. Πήγα στην κηδεία της θείας μου, και πήγε να επισκεφτεί τον ξάδελφό μου πριν πεθάνει. Αναμιχθεί με όλα αυτά, είχα 2 οικογενειακές συγκεντρώσεις για να παρακολουθήσουν, ένα στο Αϊντάχο και ένα στη Μοντάνα, καθώς και μια απόδραση μίνι διακοπές για τα γενέθλια φίλη μου. Δεν μου άφησε πολύ χρόνο σε όλους να εργαστούν πάνω στο ποδήλατο.

Όσον αφορά την μπαταρία, το πλαστικό δεν έχει αλέθεται λόγω φίλε μου κινείται το μαγαζί του, γι 'αυτό πρέπει να ψωνίσετε γύρω για μια θέση που μπορεί να το κάνει για μένα. Έκανε, ευτυχώς, να πάρει τα bussbars χαλκού που, έστειλε και κοπή υδροβολής. Θα κάθεστε στο γκαράζ μου τώρα και μπορώ να ξεκινήσω πρόχειρη συναρμολόγηση πακέτο μου. Θέλω να ταιριάζει με IR τους σε παράλληλες ομάδες όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ βάζω το πακέτο μαζί, ώστε το ρεύμα κανονικοποιείται μεταξύ παράλληλων κύτταρα. Μετά από αυτό, μπορώ να κάνω κάποιες δοκιμές πάγκο ολόκληρου του ηλεκτρικού συστήματος, ενώ δουλεύω τα επόμενα δυο μήνες για να πάρει το πλαστικό κοπής και ένα κουτί μπαταρίας κατασκευασμένες. Θα φέρω πιθανώς το ποδήλατο πίσω στη θέση μου.

Λόγω των απρόσμενη οικογενειακές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καλοκαιρινές διακοπές και η μετεγκατάσταση του καταστήματος του φίλου μου, είχα να βάλει τα πράγματα από λίγο περισσότερο. Μα καλά, τα μάτια μου είναι ακόμα για το βραβείο!

Έχω αποφασίσει εν τω μεταξύ ότι θα ήταν καλό να πάρει κάποιο χρόνο κάθισμα, και αγόρασα ένα 2000 Suzuki SV650. Είναι κάτι σαν μαχητής του δρόμου με ένα ωραίο σωληνωτό πλαίσιο και γυμνή εμφάνιση με εγκύκλιο προβολέων. Μπορώ να καταλάβω αν μπορώ να πάω προς / από την εργασία, τουλάχιστον μπορώ να πάρω κάποια πρακτική πριν από τις άλλες ποδήλατό μου γίνεται. Τρωγωταν να οδηγούν από τότε που πήρα την έγκριση μου.

Τέλος πάντων, αυτό είναι για τώρα. Περιμένω εγώ θα δουλεύω για bussing τις μπαταρίες για μια-δυο εβδομάδες στο μεταξύ ιππασία.

image

EVFR 2.0: Fiberglass διασκέδαση!

Δεδομένου ότι ο Dave εργάζεται για τα σχέδια μπαταρία, σκέφτηκα να επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα, όπως το fiberglass και προβολείς. Όταν για πρώτη φορά έμαθε το ανώτερο, δεν είχε τρύπες προβολέων σε αυτό. Αποφάσισα να κάνω μια διπλή μετατροπή των προβολέων, αλλά έπρεπε να fiberglass τα φώτα στο φέρινγκ. Πέρασα χθες το βράδυ λειτουργεί ένα κομμάτι με τον Dave να αποκόψει τις τρύπες των προβολέων και να κάνει κάποιες κωνικό ένθετα για να πάει γύρω από τους προβολείς έχω. Εμείς patched επίσης το στόμιο πλήρωσης δεξαμενή αερίου. Θα πάω πίσω την Παρασκευή για να τελειώσει τις fiberglass και να αρχίσει τρίψιμο των φέρινγκ.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Πήρα επίσης μια ουρά κούρσα για το ποδήλατο, αλλά δυστυχώς είχε καταστραφεί από την αποστολή, ώστε να έχεις να επισκευαστεί. Χαίρομαι που είμαι ακόμα ίνες glassing πράγματα. Εδώ είναι μια pic από το τώρα, και τι πρέπει να μοιάσει όταν γίνεται της (pic είναι από ένα ποδήλατο αερίου από έναν άντρα που ξέρω).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Έτσι μετά από όλα την επισκευή fiberglass / πλήρωσης / τροποποίηση γίνεται, θα πάρω όλα τα φέρινγκ τοποθετημένα, διάτρητοι και να τριφτεί / bondo-ed, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για το χρώμα σύντομα. Είναι πραγματικά αρχίζει να παίρνει μορφή.

Νομίζω ότι θα κρατήσει το λευκό, είναι ένα πολύ καθαρό βλέμμα. Σκεφτόμουν κάποια γραφικά βινυλίου, όπως ένα σχέδιο PCB. Κοίταξα γύρω μου μια μέρα και βρήκε την BMW ActiveE και είναι λίγο πολύ αυτό που είχα στο μυαλό μου. Απλή ασημόχρωμος ίχνη PCB σε λευκό φόντο. Ωραίο και καθαρό και μοναδικό. Θα πρέπει ακριβώς να πάρετε μια λαβή από κάποιον να κάνει το βινύλιο. Εδώ είναι μια pic του ActiveE (ευγενική προσφορά του φόρουμ e90post )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Πίσω από ένα διάλειμμα

Μετακόμισα με ΤΕ πριν από μερικές εβδομάδες και, δυστυχώς, μεταξύ συσκευασίας και κινείται, θα έπρεπε να ωθήσει το έργο ποδήλατο στην άκρη για λίγο. Ο φίλος μου είχε επίσης ένα τεράστιο έργο στο χώρο εργασίας και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε αυτό, είτε. Φαίνεται σαν να είναι πίσω στη δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο και την επόμενη να πάρει τα πράγματα άρχισαν και πάλι.

Θα θέλατε να δοκιμάσετε τις μπαταρίες μου λίγο την επόμενη εβδομάδα στον ελεύθερο χρόνο μου και να κάνω κάποια ταιριάζουν IR / διαλογής. Επίσης, θέλουν να πάρουν μερικά από τα fiberglass διάτρητοι και να τριφτεί.

Ξεκινώντας για να πάρει όλο και πιο ενθουσιασμένοι!

EVFR 2.0: Διαφορετικές design συσκευασίας

Με το προηγούμενο σχέδιο του πακέτου (τραπεζοειδή), ήταν ένα ωραίο απλό σχήμα, αλλά το πακέτο τοποθετείται μέσα στο πλαίσιο λίγο περίεργο και κατέστησε δύσκολο να χωρέσει στον ελεγκτή και φορτιστή. Άρχισα να σκέφτομαι, ίσως θα ήταν πιο απλό να έχει τις μπαταρίες σε ένα είδος σχήματος L γύρω από τον κινητήρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ~ 10 "μεταξύ των θέσεων του πλαισίου, σκέφτηκα ότι μπορεί να πάρει 5 κύτταρα μεγάλη σε κλιμακωτή διάταξη. Το ρεύμα θα ρέει προς τα κάτω τη μία πλευρά, μέχρι την άλλη και θα υπάρξουν 2 συσκευασίες ουσιαστικά. Το καπάκι θα είναι απλή και τα σημεία στερέωσης για το πακέτο θα είναι κοντά στις γωνίες / πλευρές της συσκευασίας, η οποία είναι μεγάλη για τη δύναμη.

Πέρασα μερικές από τις Weds με τον κολλητό μου Travis (Τ2) το είδος της κοροϊδεύοντας το πάνω και φαινόταν σαν να ταιριάζει. Για να βεβαιωθείτε, γύρισα το Σάββατο και έκανε ένα mockup του πακέτου με τις πραγματικές διαστάσεις κλίμακας. Απλά χαρτόνι και την ταινία αυτή τη φορά (πυρήνα αφρού ήταν υπερβολικά περίπλοκη).

Μου ταιριάζει στην μοτοσικλέτα και να ταιριάζει αρκετά καλά στην πραγματικότητα. Πλήττει τη δεξαμενή αυτή τη στιγμή στις πλευρές, αλλά δεν υπάρχει κάποια επιπλέον χώρο στο πακέτο έτσι νομίζω ότι θα ταιριάζει τέλεια. Η δεξαμενή δεν είναι εφοδιασμένο με το front mount, είτε, γι 'αυτό θα πρέπει να αυξηθεί λίγο έξω από το πλαίσιο. Νομίζω ότι θέλω το πακέτο να είναι μόνο οι μπαταρίες και να αφήσει το προστατευτικό και BMS έξω. Είναι ακριβώς πάρα πολύ δύσκολο να χωρέσει όλα αυτά τα μέσα και να κάνει ένα ωραίο καπάκι για αυτό. Ο ελεγκτής ταιριάζει ακριβώς εκεί που έκανε το αρχικό του ψυγείου, η οποία είναι ωραία γιατί παίρνει τους τόνους της ροής του αέρα μέσω της ψύκτρας ο Νώε. Ο φορτιστής μπορεί να πάει ακριβώς κάτω από τον ελεγκτή κοντά στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Ακόμη και με τα πιρούνια συμπιεσμένο, υπάρχουν περίπου 5-6 "από οριζόντια απόσταση.

Τ2 και εγώ αποφασίσαμε ότι αυτό θα είναι το τελικό στυλ πακέτο. Όχι μόνο δεν διευκολύνει τη στερέωση και την αύξηση της δομικής αντοχής, αλλά καθιστά επίσης ευκολότερο να κατασκευάσει το πακέτο. Αφήνει, επίσης, έναν τόνο του δωματίου κάτω από τη σέλα για ένα κιβώτιο που περιέχει το BMS, DC-DC και κάποια άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Θα πρέπει να σύνταξη το μοντέλο σε 3D αυτή την εβδομάδα και να έχουν τα σχέδια για φίλε μου ο Dave για την κατασκευή.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.

WordPress Θέματα

Twitter δεσμών που κινούνται με Tweet Αυτό v1.8.3 , ένα plugin για WordPress για το Twitter.