Cap a fora amb el vell i en amb una Empulse R

Així que ha arribat el moment de dir adéu al meu eVFR i per saludar un 2013 Brammo Empulse R.

image

El eVFR començar fa uns anys i després d'una actualització començar a augmentar el rendiment i abast. Entre mantenir-se ocupat fora de la feina i tenir un negoci secundari, que no he tingut el temps lliure necessari per acabar. He depès d'amics meus EV per al CAD fabrication/welding/3D, així que he de treballar en el seu horari. El sistema elèctric ha estat junta des de fa algun temps, però la part mecànica s'ha aturat pràcticament. Així que vaig començar a mirar les meves altres opcions; comprar o construir. Després de molt pensar, he decidit vendre el que tinc i comprar una moto de producció.

Així que amb aquesta decisió, vaig començar a vendre tot. El meu xassís eVFR, el meu SV650, els components elèctrics (motor, controlador, bateries, carregador BMS) i el meu equip de prova de la bateria acabada d'adquirir perquè jo pogués posar tot cap a la nova moto. Em vaig imaginar el passar de bricolatge per a la producció que no necessitaria res del meu equip. Segueixo mantenint Força Electro Motivi, LLC. Obrir i han estat encara venda de parts, però no crec que estaré tan fortament involucrat amb la bateria de proves a partir d'ara. Jo encara tinc accés al meu equip de prova si ho necessito, ja que està sent venuda a un amic meu a nivell local.

Després vaig passar l'últim mes o així investigar tot el que vaig poder sobretot de les bicicletes disponibles. He llegit els comentaris, vaig parlar amb les persones que tenen un, tercera parts que han muntat un, vídeos vistos, mirat en la tecnologia dins de cada un, mirar el que ve amb cada un d'ells. Vaig parlar amb distribuïdors com Harlan Flagg de Hollywood Electrics i directament a Brian en Brammo. Després de sospesar tots els pros i els contres de cada un, crec que la Empulse té el que jo busco en una bicicleta.

Li vaig dir a Brian que m'agradaria seguir endavant, però no hi ha distribuïdors d'Oregon, però, així que vaig tractar de trobar la manera d'arribar a les meves mans en un abans de la primavera. Causa de la meva proximitat a Ashland, i la flexibilitat en el temps, Brian va dir que em avisaria si hi havia alguna oportunitat de comprar una bicicleta de màrqueting / enginyeria si un vi disponible. Em va dir que l'espera pot ser llarga o curta, però em vaig decidir a ser posat a la llista d'espera per veure què passa.

Després d'un mes a la llista, Brian em va fer saber que hi havia una bicicleta d'enginyeria disponibles. Té 500 milles en ell, però d'altra banda un model de producció. Vaig sol · licitar als seus adorns "White Noise". Van a executar a través del seu departament de control de qualitat per provar completament la moto, i vull saber quan estigui disponible Recollir o si havia de venir a Portland i podrien lliurar.

Jo no tinc una idea sòlida de quan tindré, però m'imagino que a principis de març, just a temps per la temporada d'equitació per començar. Estic emocionat per dir el menys.

PS Vaig a mantenir aquest lloc web en un temps per a la posteritat, però probablement no serà la publicació de les actualitzacions del bloc més eVFR relacionats.

EVFR 2.0: Augment del ramat

Ha estat un estiu lent. He estat molt ocupat aquest estiu aconseguir molt fet i David es va traslladar la seva botiga. No he publicat darrerament, però he estat fent coses dins i fora. També he estat muntant el meu SV650 una mica. Realment content d'haver arribat això a la pràctica a la moto mentre s'està acabant. Prefereixo aprendre d'això que el eVFR. No m'agradaria caure bé, però prefereixo caure el SV650 (té barres de desplaçament marc) que el eVFR amb carenats de fibra de vidre rares.

Fa unes setmanes vaig decidir que volia Bin meves cèl · lules. Vaig demanar prestat un mesurador d'infrarojos d'un amic. És un mesurador d'impedància de CA i m'adono que no em donarà amb precisió la impedància DC, però permetrà que organitzi les cèl · lules en grups de valors d'IR similars. Vaig passar un parell de nits amb la prova de la meva xicota les cèl · lules i escriure el seu valor IR-hi (ella és impressionant!). Tinc ~ 150 cèl · lules que mesuren entre 5,0-5.9 mohm i igual que el 30 entre 6,0-6.9 mohm. Un que vaig pensar era per sobre de 7, però era només els cables no connectats correctament. Vaig tenir algunes cèl · lules que són prova les cèl · lules i alguns que es mostren baix voltatge, així que em vaig posar a un costat aquells per als assajos i estudis addicionals / destrucció.

Ara que tenia caixes de cèl · lules, vaig notar alguns tenien un petit nombre de característiques d'òxid en ells. Cap de la Roya era molt dolent, però jo volia aconseguir un pack amb el poc o cap floridura en ell com sigui possible. Alguns dels extrems en què s'aplica el epoxi sembla haver estat contaminada, i en alguns casos van aparèixer entre la caixa i coberta de plàstic blau. Després d'organitzar les cèl · lules, tinc ~ 165 cèl · lules que són prop de 100% i que són entre 5,0 i 7.0mOhm. La resta són extres i s'utilitzarà si he de substituir una cèl · lula. El meu pla és posar un petit paquet de 16 cèl · lules juntes en una disposició 1/2kwh 4s4p com un paquet de prova que també puc utilitzar amb un inversor d'energia portàtil (es podria utilitzar com un petit paquet d'emergència per carregar la bicicleta).

Així que després de la classificació de les cèl · lules, em van donar el coure de tall per raig d'aigua bus-bar de rebaves i llestos per al seu muntatge. Solia grups del mateix valor IR del muntatge cada grup paral · lel. Això assegurarà que totes les cèl · lules comparteixen el corrent el més equitativament possible. Crec que necessito alguns cargols més llargs d'acer inoxidable. Els cargols que vénen amb les cèl · lules semblen ser tot el lloc pel que fa a la qualitat, i alguns dels temes van ser despullats fàcilment. Malgrat els problemes dels cargols 2, el paquet va ser ben junts i Mesurava 36.38V (~ 3.3V/cell). Aquí hi ha algunes fotos de la construcció del paquet 11s5p menor (situat sobre del motor):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Vaig a demà de David i girant el paquet a ell perquè puguem començar en el quadre de suports de plàstic / bateria.

També re-vaig començar el meu projecte descarregador. He reunit la major part de les peces i armar un esquema. He rebut l'ajuda d'uns pocs amics Bob Simpson i John Muchow (dissenyat el descarregador CC400 tinc). Crec que hem abordat totes les qüestions que van ser persistents i vaig pensar una manera més fàcil per aturar la càrrega quan s'activa una alarma. Tinc una mena d'enclavament en aquests moments. L'alarma de baixa tensió, sobre-corrent d'alarma, alarma de sobreescalfament i d'aturada d'emergència estan tots connectats a un relé d'enclavament. Si algun d'ells gallet, la porta del FET es llença baix, i la descàrrega s'atura. Els contactors només són per connectar / desconnectar la bateria, i no a aturar la prova. Aquí està una foto de les parts i de l'esquema:

Discharger project

De tota manera, això és tot per ara. He reduït les meves obligacions socials i vaig renovar la meva motivació per al descarregador i eVFR. Probablement vaig a començar a construir el grup de cap més gran aquesta setmana, si tinc temps.

EVFR 2.0: Progrés lent però nova moto

Sento que hagi passat un temps des de la darrera actualització. Ha estat un molt ocupat i desafortunat últim parell de mesos. La meva tia va morir i després, poc després, el meu cosí es va emmalaltir i va morir. Vaig anar al funeral de la meva tia, i me'n vaig anar a visitar la meva cosina abans de la seva mort. Barrejat amb tot això, vaig tenir 2 reunions familiars que atendre, una a Idaho i una a Montana, així com unes mini vacances per a una escapada per l'aniversari de la meva núvia. No m'ha deixat molt de temps en absolut per treballar en la moto.

Quant a la bateria, el plàstic no s'ha elaborat gràcies al meu amic traslladant el seu negoci, així que necessito a fer una volta per un lloc que ho pot fer per mi. Ell, per sort, aconseguir les bussbars coure dibuixat, va enviar i tall per raig d'aigua. Estan asseguts al meu garatge ara mateix i puc començar el muntatge en brut de la meva motxilla. Vull que coincideixi amb el seu IR en grups paral · lels tan a prop com sigui possible mentre que jo estic posant el paquet en conjunt perquè el corrent es normalitza entre les cèl · lules paral · leles. Després d'això, puc fer algunes proves de banc de tot el sistema elèctric mentre treball en els pròxims dos mesos per aconseguir el tall de plàstic i una caixa de bateries falsificades. Probablement vaig a portar la moto a casa.

A causa de les emergències familiars inesperats, vacances d'estiu i la reubicació de la botiga del meu amic, he hagut de deixar les coses una mica més. Oh, bé, el meu ull està encara en el premi!

He decidit en el interí que seria bo tenir una mica de temps al seient, i em vaig comprar un Suzuki SV650 2000. És una espècie de combat del carrer amb un marc tubular agradable i mirada nua amb far circular. M'imagino que si jo puc anar a / des de la feina, almenys puc practicar una mica abans d'acabar la meva altra moto. He estat ansiós per viatjar des que tinc la meva aprovació.

De tota manera, això és tot per ara. Espero que vaig a estar treballant en treia les piles durant un parell de setmanes al mig de conducció.

image

EVFR 2.0: fibra de vidre de la diversió!

Des que Dave està treballant en els plans de càrrega de la bateria, vaig pensar que calia centrar-se en altres coses com la fibra de vidre i els fars. La primera vegada que vaig trobar la part superior, que no tenia forats dels fars en el mateix. Em vaig decidir a fer una conversió de fars de doble, però necessitava la fibra de vidre de les llums al carenat. Vaig passar la nit treballant una mica amb Dave per tallar els forats dels fars i fer algunes insercions apuntades per anar al voltant dels fars que tinc. També implementem l'orifici d'ompliment del tanc de gas. Tornaré divendres per acabar la fibra de vidre i començar a polir els carenats.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

També em van donar una cua carrera per la moto, però lamentablement va ser danyat durant l'enviament així que ha de ser reparat. M'alegro que encara estic stuff fibra glassing. Aquí hi ha una foto d'ell ara, i el que ha de ser similar quan el seu fet (foto és d'una moto de gas d'un tipus que conec).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Així que després de tot la reparació de fibra de vidre / de farciment / modificació es fa, vaig a aconseguir tots els carenats muntats, trepat i polit / Bondo-ed perquè estiguin llestos per a la pintura aviat. Està començant a prendre forma.

Crec que el guardaré blanc, que és un aspecte molt net. Estava pensant en alguns gràfics de vinil, com un disseny de PCB. Vaig mirar al meu voltant un dia i vaig trobar el BMW ActiveE i és més o menys el que jo tenia en la meva ment. Plata simple ombra traces de PCB en un fons blanc. Bonic i net i únic. Jo vaig a haver d'obtenir un celler d'algú per fer el vinil. Aquí està una foto de l'ActiveE (cortesia del fòrum e90post )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

A la tornada d'un descans

Em vaig mudar amb el GF fa un parell de setmanes i per desgràcia entre l'embalatge i en moviment, vaig haver de empènyer el projecte amb bicicleta a un costat per un temps. El meu amic també tenia un gran projecte en el treball i no podia treballar-hi tampoc. Sembla que és hora de tornar a treballar aquest cap de setmana i el proper perquè les coses van començar de nou.

M'agradaria provar les meves bateries una mica aquesta setmana que ve en el meu temps lliure i fer una mica de joc IR / classificació. També vol aconseguir alguns de la fibra de vidre perforats i escatats.

El començar a aconseguir més i més excitat!

EVFR 2.0: Divers disseny paquet

Amb el disseny de pack anterior (trapezoïdal), que era una forma agradable simple, però el paquet muntat dins del marc d'una mica estrany i ho va fer difícil encaixar en el controlador i el carregador. Vaig començar a pensar, potser seria més senzill tenir les piles en una espècie de forma de L al voltant del motor. Ja que no hi ha ~ 10 "entre els pals de l'estructura, em vaig imaginar que podem obtenir 5 cèl · lules d'ample en una configuració esglaonada. El corrent fluiria baix d'un costat, per l'altre i no hi hauria 2 packs essencialment. La tapa seria simple i els punts de muntatge per al paquet seria prop de les cantonades / banda de l'envàs, que és gran per la força.

Vaig passar alguns dels dimecres amb el meu amic Travis (T2) espècie de burla cap amunt i semblava que s'ajusti. Per assegurar, vaig tornar dissabte i vaig fer una maqueta a escala del ramat amb dimensions reals. Només cartró i cinta aquest temps (base de l'escuma va ser excessivament complicat).

Encaixo jo a la moto i que encaixo molt bé en realitat. Es colpeja el tanc en aquests moments en els costats, però hi ha una mica d'espai extra en el paquet, així que crec que va a encaixar perfecte. El dipòsit no està equipat amb el muntatge frontal o bé, de manera que hauria d'augmentar una mica fora del marc. Crec que vull el paquet sigui només les piles i deixar el contactor i BMS exterior. És massa dur per adaptar-se a tots els que dins i fer una bona tapa per a això. El regulador s'ajusta a dret, on el radiador original, ho va fer, la qual cosa és bo perquè es posa un munt de flux d'aire a través del dissipador de calor Noah va fer. El carregador es pot anar a la dreta sota el controlador prop de la part inferior del paquet. Fins i tot amb les forquilles comprimeixen, hi ha uns 5-6 "d'espai horitzontal.

T2 i jo vam decidir que aquest serà l'últim estil pack. No només simplificar el muntatge i augmentar la resistència estructural, sinó que també fa que sigui més fàcil de fabricar el paquet. També deixa un munt d'espai sota el seient per a una caixa que conté el BMS, DC-DC i alguns altres components elèctrics. Estarem elaborant el model en 3D d'aquesta setmana i que els dibuixos del meu amic de Dave per a la fabricació.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
 

WordPress

Enllaços de Twitter powered by Tweet Aquesta v1.8.3 , un plugin de WordPress per Twitter.