Kategorija: pretvorbe

Van sa starim i sa Empulse R

Dakle, došlo je vrijeme da kažem zbogom mom eVFR i pozdraviti na 2013 Brammo Empulse R.

image

EVFR počela prije nekoliko godina, a zatim je počeo nadogradnje povećati učinkovitost i doseg. Između borave zauzet izvan posla i ima bočni posao, nisam imao slobodnog vremena potrebnog da se završi. Bio sam ovisan o EV prijatelja od mina za fabrication/welding/3D CAD, pa moram raditi na svom rasporedu. Električni sustav je zajedno već neko vrijeme, ali mehanička strana je već prestalo. Tako sam počeo gledati na moje druge opcije; kupi odnosu graditi. Nakon puno razmišljanja, odlučio sam prodati ono što sam dobio i kupiti proizvodnju motocikala.

Tako je s tom odlukom, počeo sam prodaje sve. Moj eVFR podvozje, moj SV650, električni dijelovi (motor, kontroler, baterije, punjač BMS) i moja je nedavno kupio opreme za testiranje baterija, tako da sam mogao sve to prema novom biciklu. Mislio sam da se kreće od DIY do proizvodnje ne bi trebao bilo moje opreme. Ja sam još uvijek imajući Electro pokretačka snaga, LLC. Otvoreni, te su još uvijek prodaje dijelove, ali ja ne mislim da ću biti jako uključeni u testiranje baterija iz ove točke naprijed. I dalje ćemo imati pristup mom testiranja opreme da mi je potrebna, jer je prodana moj prijatelj na lokalnoj razini.

I onda je proveo posljednjih mjesec dana ili tako istražuje sve što sam mogao na sve bicikle na raspolaganju. Pročitao sam mišljenja, razgovarao s ljudima koji posjeduju jedan, treći stranke koje su vozili jedan, gledao videa, pogledala u tehnologiji unutar svake od njih, pogled na ono što dolazi sa svakim od njih. Razgovarao sam s trgovcima poput Harlana Flagg Hollywooda elektrike i izravno Briana na Brammo. Nakon vaganja sve pro i con svakog, osjećam da Empulse ima ono što tražim u bicikl.

Rekao sam Brianu da Volio bih da se krene naprijed, ali nema Oregon trgovci još, pa smo pokušali shvatiti kako se moje ruke na one prije proljeća. Zbog moje blizine Ashland i fleksibilnosti na vrijeme, Brian je rekao da će pustiti mene znati je li bilo prilike za kupnju marketinga / inženjerstvo bicikl ako netko dođe na raspolaganju. Rekao mi je čekati mogao biti dug ili kratak, ali odlučio sam da se stavi na listu čekanja kako bi vidjeli što se događa.

Nakon otprilike mjesec dana na popisu, Brian javite mi da je inženjering bicikla dostupni. To je dobio 500 milja na njemu, ali je inače pun proizvodni model. Zamolio sam svoje "White Noise" Trim. Oni će se izvoditi kroz QC odjel u potpunosti testirati bicikl, i javite mi kad je dostupna za podizanje ili ako bi se dolazi u Portland i mogli isporučiti.

Nemam solidnu ideju kada ću ga imati, ali ja bih valjda početkom ožujka, baš na vrijeme za jahanje sezonu za početak. Uzbuđen sam što ću reći najmanje.

PS Ja ću zadržati ovu stranicu do neko vrijeme za buduće naraštaje, ali vjerojatno neće se objavljivati ​​sve više eVFR povezane s bloga.

EVFR 2.0: Izgradnja paket

To je bio spor ljeta. Bio sam previše zauzet ovog ljeta dobiti puno učinjeno i David preselio svoj dućan. Nisam objavljen u zadnje vrijeme, ali ja smo radili stvari na i off. Također sam bio jahanje moj SV650 malo. Stvarno mi je drago da sam ovo vježbati, a bicikl se završi. Radije bih naučiti o tome nego eVFR. Ne bih želio da ispadne bilo, ali ja bih radije ispustiti SV650 (Je okvira klizača) od eVFR s rijetkim stakloplastike fairings.

Prije nekoliko tjedana sam odlučio sam želio smeće moje stanice. Posudio sam IR metar od prijatelja. To je AC impedancije metar i shvaćam da nije točno će mi dati DC otpor, ali to će mi dopustiti da se organizira u stanice u grupe sličnih IR vrijednosti. Proveo sam nekoliko noći sa svojom djevojkom testiranje stanice i pisanje svoje IR vrijednost na njima (ona je super!). Imam ~ 150 stanica koji su mjerili između 5.0-5.9mOhm i kao 30. od 6,0-6.9mOhm. Jedan Mislio sam bio iznad 7, ali je bio samo vodi ne pravilno postavljena. Imao sam neke stanice koje su test-stanice i neki koji su prikazivali niskog napona, pa sam postaviti onima na stranu za testiranje i daljnju studiju / uništenja.

Sad kad sam imala kutije stanica, primijetio sam neke imao maleni broj naočale hrđe na njima. Nitko od hrđe bilo jako loše, ali ja sam htjela da biste dobili paket sa što manje ili bez hrđe na njemu što je više moguće. Neki od kraja gdje se primjenjuje epoksi čini se da su kontaminirani, au nekim slučajevima se pojavio između slučaja i plavom plastičnom oblogom. Nakon organiziranja stanice, imam ~ 165 stanica koje su gotovo 100% i da su između 5,0 i 7.0mOhm. Ostali su dodaci i koristit će se, ako trebam zamijeniti ćeliju. Ja planiram staviti mali paket od 16 stanica zajedno u 4s4p 1/2kwh aranžmana kao test paket koji sam također može koristiti s pretvaračem za prijenosne moći (može se koristiti kao mala hitne paket napuniti bicikl).

Dakle, nakon sortiranja stanice, dobio sam rezati mlazom vode bakar buss bar de-burred i spreman za montažu. Koristio sam grupe iste IR vrijednosti na skupštini svaki usporednih skupina. To će osigurati da sve stanice dijele vrijede jednako moguće. Mislim da je potrebno nešto duže čelični vijci. Vijci koji su došli sa stanicama Čini se da sve više mjesta s obzirom na kvalitetu, a neke od niti lako su oduzeta. Unatoč 2 vijak pitanja, pakiranje otišao zajedno dobro i to mjereno 36.38V (~ 3.3V/cell). Ovdje su neke slike od izgradnje 11s5p manji paket (nalazi se iznad motora):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Idem sutra Davida i okretanjem paket do njega, tako da možemo početi na kutiji plastični držači / baterije.

Također sam ponovno počeo moj Odvodnik projekt. Ja sam okupio većinu komada i sastaviti shematski. Ja sam dobila pomoć od nekoliko prijatelja Bob Simpson i John Muchow (dizajnirao CC400 Odvodnik sam dobio). Mislim da smo riješiti sve probleme koji su lutanja i shvatio jednostavniji način da se zaustavi punjenje kad se aktivira alarm. Imam neku vrstu Interlock upravo sada. Alarm Low-voltage, Over-trenutni alarm, Over-temperatura alarm i Emergency Stop su svi stvoreni da zaustavne releja. Ukoliko bilo koji od njih pokrenuti, vrata od FET je izvukao niska, a pražnjenje zaustavlja. Sklopnici su tu samo spojiti / odspojiti bateriju, a ne da se zaustavi test. Evo pic od dijelova i od shematski:

Discharger project

U svakom slučaju, to je to za sada. Ja sam smanjiti na mojim društvene obveze i obnovio svoju motivaciju za Odvodnik i eVFR. Vjerojatno ću započeti s izgradnjom veći prednji paket ovaj tjedan, ako imam vremena.

EVFR 2,0: Spori napredak, ali novi bicikl

Žao mi je što je bilo, a od mog zadnjeg ažuriranja. To je bio vrlo zauzet i nesretni zadnjih par mjeseci. Moja teta je preminuo, a zatim ubrzo nakon, moj rođak je pozlilo i podlegao. Otišao sam kod moje tete pogreba, i otišao u posjet mog rođaka prije nego što je preminuo. Pomiješano s sve to, imao sam dva obiteljska okupljanja doći, jedan u Idahu i jedan u Montani, kao i dobiti daleko mini odmor za moj djevojka rođendan. To mi nije ostavila puno vremena uopće raditi na biciklu.

S obzirom na bateriju, plastični nije mljevena zbog moj prijatelj kreće njegov dućan, pa mi treba da se oko shop za mjesto koje ga može učiniti za mene. On je, na svu sreću, dobili su bakrene bussbars izvučeni, poslana i vodenim mlazom rez. Oni su sjedili u mojoj garaži upravo sada i ja mogu početi grubu montažu mog čopora. Želim da odgovaraju njihovim IR u paralelnim skupinama što je moguće bliže, dok sam stavljajući paket zajedno, tako trenutna normaliziran između paralelnih stanica. Nakon toga, ja mogu napraviti neki bench testiranje cijelog električnog sustava, dok sam raditi u narednih nekoliko mjeseci da se plastični rez i kutiju za baterije izmišljene. Vjerojatno ću donijeti bicikl vratio na svoje mjesto.

Zbog neočekivane obitelji hitnim slučajevima, ljetovanja i preseljenje mog prijatelja dućan, ja sam morao staviti stvari s malo više. Ma dobro, moj oko je još uvijek na nagradi!

Odlučio sam u međuvremenu da bi bilo dobro da se neko vrijeme sjedalo, a ja sam kupio 2000 Suzuki SV650. To je neka vrsta street fighter s lijepim cjevasti okvir i golim izgled s kružnim far. Mislim, ako ja mogu ići na / s posla, ja barem mogu dobiti neke prakse prije nego moj drugi bicikl je učinio. Ja sam jako želio voziti jer sam dobio moj odobrenje.

U svakom slučaju, to je to za sada. Ja očekujem da ću raditi na bussing baterije za par tjedana između jahanje.

image

EVFR 2,0: Fiberglass zabavno!

Od Dave radi na akumulatorske baterije crteža, shvatio sam da ću se usredotočiti na druge stvari kao što su stakloplastike i svjetlima. Kad sam prvi put pronašao gornji, nije imala nikakvih far rupe u njemu. Odlučio sam napraviti dual farova konverzija, ali je potrebno da stakloplastike svjetla u oklop. Proveo sam sinoć raditi malo s Daveom izrezati far rupe i napraviti neke sužava umetke ići okolo farove sam dobio. Također smo zakrpali spremnika plina otvor. Vratit ću se u petak kako bi završiti fiberglasa i početi brušenje fairings.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Također sam dobio utrku rep za bicikl, ali na žalost to je bio oštećen u pošiljci, tako to mora biti popravljen. Drago mi je da sam još uvijek vlaknima glassing stvari. Evo pic to sada, i što bi trebala izgledati kada je učinjeno (slika je iz plinskog bicikl od momka ja znam).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Dakle, nakon svega stakloplastike popravak / punjenje / modifikacija je učinio, ja ću dobiti sve ukrasne montiran, bušiti i brusiti / Bondo-ed, tako da su spremni za boje uskoro. To je stvarno počinje dobivati ​​oblik.

Mislim da ću ga zadržati bijeli, to je stvarno čist izgled. Razmišljao sam neke Vinyl grafike, poput PCB dizajn. Osvrnuo sam se po jedan dan i našao BMW ActiveE i to je uglavnom ono što sam imao u glavi. Jednostavno srebrna hladu PCB tragove na bijeloj podlozi. Lijep i čist i jedinstven. Ja ću samo da se držite netko učiniti vinil. Evo pic od ActiveE (ljubaznošću e90post foruma )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Povratak iz prekida

Sam se preselio u sa GF prije par tjedana i nažalost između pakiranja i kreće, morao sam gurati bicikl projekt stranu za malo. Moj prijatelj je također imao veliki projekt na poslu i ne mogu raditi na njemu bilo. Izgleda kao da je vratio na posao ovaj vikend i pokraj se stvari počele ponovno.

Volio bih da se testirati moje baterije malo to sljedeći tjedan na moje slobodno vrijeme i učiniti neke IR podudaranje / sortiranje. Također žele da se neke od stakloplastike izbušene i brusiti.

Počinju da se sve više i više uzbuđen!

EVFR 2,0: Različite Pack zajnu

Uz prethodni paket dizajn (trapeza), bilo je lijepo jednostavan oblik, ali pakiranje montirati unutar okvira malo čudan i napravio je teško uklopiti u kontroler i punjač. Počela sam razmišljati, možda bi bilo jednostavnije da su baterije u svojevrsnom obliku slova L oko motora. Budući da je ~ 10 "između okvira postove, shvatio sam da možemo dobiti širok 5 stanica u isprekidanom rasporedu. Struja bi potekla niz jednu stranu, do druge i ne bi bilo 2 omot suštini. Poklopac bi biti jednostavan i montažu bodova za čopora bi biti blizu uglova / strane čopora, što je super za snagu.

Sam proveo neke od vjenčan s moj prijatelj Travis (T2) kakve to rugajući se i izgledalo je kao da stane. Da bi bili sigurni, vratio sam se u subotu i nije to-skali mockup čopora s pravim dimenzijama. Samo kartona i traka ovaj put (pjena jezgra overcomplicated).

I to uklapaju u bicikl i to stane prilično dobro zapravo. To pogodi tenk upravo sada sa strane, ali postoji neki dodatni prostor u čoporu tako da mislim da ću se uklopiti savršeno. Spremnik nije opremljen s prednje montirati bilo, tako da bi trebalo podići malo izvan okvira. Mislim da želim paket biti samo baterije i ostaviti sklopnik i BMS izvana. To je jednostavno previše teško uklopiti sve to iznutra i napraviti lijep poklopac za to. Kontrolor uklapa upravo tamo gdje je izvorni radijator učinio, što je lijepo, jer to dobiva tona protok zraka kroz topline sudoper Noah napravio. Punjač može ići odmah ispod regulatora pri dnu čopora. Čak i uz vilice stisnut, ima oko 5-6 "horizontalnog razmaka.

T2 i ja odlučio da će to biti konačni paket stilu. Ne samo da se pojednostavi montaža i povećati strukturne snage, ali također olakšava proizvoditi paket. To također ostavlja tonu sobi ispod sjedala za kutiju koja sadrži BMS, DC-DC i neke druge električne komponente. Mi ćemo se izradi modela u 3D ovaj tjedan, a imaju crteže na moj prijatelj Dave za izradu.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.

WordPress Teme

Twitter linkovi powered by Tweet To v1.8.3 , WordPress čep za Twitter.