Kategori: Konvertering

Ud med det gamle og ind med en Empulse R

Så er tiden kommet til at sige farvel til min eVFR og sige goddag til en 2013 Brammo Empulse R.

image

Den eVFR startede for et par år siden, og derefter en opgradering begyndte at øge deres ydeevne og rækkevidde. Mellem opholder travlt udenfor arbejde og have en side forretning, har jeg ikke haft fritid påkrævet for at afslutte. Jeg har været afhængig af EV venner af mine til fabrication/welding/3D CAD, så jeg er nødt til at arbejde på deres tidsplan. Det elektriske system har været sammen i et stykke tid nu, men den mekaniske side har alle, men stoppet. Så jeg begyndte at se på mine andre muligheder; købe versus build. Efter en masse tanker, har jeg besluttet at sælge, hvad jeg har og købe en produktion motorcykel.

Så med denne beslutning, jeg begyndte at sælge alt. Min eVFR chassis, min SV650, de elektriske komponenter (motor, controller, batterier, oplader BMS) og min nyerhvervede batteri testudstyr, så jeg kunne sætte det hele over for den nye cykel. Jeg regnede det flytter fra DIY til Produktion ville jeg ikke brug for nogen af ​​mit udstyr. Jeg er stadig at holde Electro Motive Force LLC. Åbne og er blevet stadig sælger dele, men jeg tror ikke, jeg vil være så stærkt involveret med batteri test fra dette punkt fremad. Jeg vil stadig have adgang til min test udstyr, hvis jeg har brug for det, da det er ved at blive solgt til en af ​​mine venner lokalt.

Jeg tilbragte derefter den sidste måned eller deromkring forske alt, hvad jeg kunne på alle de cykler til rådighed. Jeg har læst de anmeldelser, talte til mennesker, der ejer en, 3. parter, der har redet en, set videoer, kiggede ind i teknologi indeni hver enkelt, se på, hvad der kommer med hver enkelt. Jeg talte med forhandlere som Harlan Flagg of Hollywood Electrics og direkte til Brian på Brammo. Efter vejning alle de pro og ulemper af hver, jeg føler, at Empulse har, hvad jeg leder efter i en cykel.

Jeg fortalte Brian at jeg gerne vil bevæge sig fremad, men der er ingen Oregon forhandlere endnu, så vi forsøgte at finde ud af at få mine hænder på en før foråret. På grund af min nærhed til Ashland, og fleksibilitet til tiden, Brian sagde, at han ville lade mig vide, hvis der var nogen muligheder for at købe en marketing / teknik cykel, hvis man kom tilgængelige. Han fortalte mig, at ventetiden kan være lang eller kort, men jeg besluttede at blive sat på venteliste for at se hvad der sker.

Efter ca en måned på listen, Brian lod mig vide, at der var en ingeniør cykel til rådighed. Det har fået 500 miles på det, men er ellers en fuld produktion model. Jeg anmodede om deres "White Noise" trim. De kommer til at køre det gennem deres QC afdeling til fuldt ud at teste cyklen, og lad mig vide, når den er tilgængelig for afhentning eller hvis de ville komme til Portland og kunne levere.

Jeg har ikke en fast idé om, hvornår jeg vil have det, men jeg vil gætte begyndelsen af ​​marts, lige i tide til at ride sæson til at starte. Jeg er spændt på at sige det mildt.

PS Jeg vil holde denne hjemmeside op et stykke tid for eftertiden, men jeg sandsynligvis ikke vil være udstationering eventuelle mere eVFR relaterede blog opdateringer.

EVFR 2.0: Opbygning af pakken

Det har været en langsom sommer. Jeg har haft for travlt denne sommer for at få meget gjort, og David flyttede hans butik. Jeg har ikke postet sidst, men jeg har gjort tingene til og fra. Jeg har også kørt min SV650 lidt. Virkelig glad for jeg fik det at øve sig på, mens cyklen bliver færdig. Jeg vil hellere lære om dette end eVFR. Jeg ønsker ikke at falde enten, men jeg vil hellere droppe SV650 (Har frame sliders) end eVFR med sjældne glasfiber skærme.

For et par uger siden besluttede jeg, at jeg ønskede at bin mine celler. Jeg lånte en IR meter fra en ven. Det er en AC impedans meter, og jeg er klar over det ikke præcist give mig DC impedans, men det vil tillade mig at organisere celler i grupper af lignende IR værdier. Jeg tilbragte et par nætter med min kæreste teste cellerne og skrive deres IR-værdi på dem (hun er awesome!). Jeg fik ~ 150 celler, der er målt mellem 5,0-5.9mOhm og ligesom 30 mellem 6,0-6.9mOhm. Én jeg troede var over 7, men var bare ledningerne ikke monteret korrekt. Jeg havde nogle celler, der var test-celler og nogle, der viste en lav spænding, så jeg satte dem til side til test og yderligere undersøgelse / destruktion.

Nu, hvor jeg havde kasser med celler, bemærkede jeg nogle havde en lille antal af rust specs på dem. Ingen af ​​rust var meget dårligt, men jeg ønskede at få en pakke med så lidt eller ingen rust på det som muligt. Nogle af de ender, hvor epoxyen påføres synes at have været forurenet, og i nogle tilfælde optrådte mellem sagen og blå plastovertræk. Efter at organisere celler, har jeg ~ 165 celler, der er tæt på 100%, og er mellem 5,0 og 7.0mOhm. Resten er ekstramateriale og vil blive brugt, hvis jeg har brug for at udskifte en celle. Jeg har planer om at sætte en lille pakke med 16 celler sammen i en 4s4p 1/2kwh arrangement som en test pakke, som jeg også kan bruge sammen med en inverter til bærbare magt (kan bruges som en lille nødsituation pack til at oplade cykel).

Så efter sortering af cellerne, jeg fik vand-jet cut kobberkontaktflade-bar de-snurrede og klar til montering. Jeg brugte grupper af samme IR-værdi samling hver parallel gruppe. Dette vil sikre, at alle cellerne deler strøm så ligeligt som muligt. Jeg tror, ​​jeg har brug for nogle længere skruer i rustfrit stål. De skruer, der fulgte med cellerne synes at være over det hele med hensyn til kvalitet, og nogle af trådene blev let fjernet. Trods 2 skrue spørgsmål, pakken gik godt sammen og det målte 36.38V (~ 3.3V/cell). Her er nogle billeder af opbygningen af ​​11s5p mindre pack (placeret over motoren):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Jeg har tænkt mig at Davids i morgen og vende pakken over til ham, så vi kan starte på plast holdere / batteri feltet.

Jeg har også re-startede min udledningen projekt. Jeg har samlet de fleste af de stykker og sat sammen en skematisk. Jeg har fået hjælp fra et par venner Bob Simpson og John Muchow (designet CC400 udledningen jeg har fået). Jeg tror, ​​vi har rettet eventuelle problemer, der var dvælende og regnede en nemmere måde at stoppe opladningen, når en alarm udløses. Jeg har fået en slags Interlock lige nu. Low-spænding alarm, Over-current alarm, Over-temperatur alarm og Nødstop er alle forbundet til en låsende relæ. Hvis nogen af ​​dem udløser, er porten af ​​FET trukket lav, og udleder stopper. Kontakterne er der kun for at tilslutte / frakoble batteriet og ikke til at stoppe testen. Her er et billede af de dele og skematiske:

Discharger project

Anyway, det er det for nu. Jeg har skåret ned på mine sociale forpligtelser og fornyet min motivation for udlederen og eVFR. Jeg skal nok begynde at bygge op de større foran pakke denne uge, hvis jeg har tid.

EVFR 2.0: Langsom fremskridt, men nye cykel

Jeg er ked af, det har været et stykke tid siden min sidste opdatering. Det har været en meget travl og uheldig sidste par måneder. Min tante gik væk og så kort efter, min fætter fik syge og bukkede. Jeg gik til min tantes begravelse, og gik til at besøge min fætter, før han døde. Blandet med alt det, jeg havde 2 familiesammenføringer til at deltage, en i Idaho og en i Montana, samt en get-away mini ferie for min kæreste fødselsdag. Det har ikke forladt mig meget tid på alle til at arbejde på cyklen.

Med hensyn til batteriet, er plast ikke er blevet fræset på grund af min kammerat at flytte sin butik, så jeg har brug for at shoppe rundt efter et sted, der kan gøre det for mig. Han gjorde heldigvis få kobber bussbars trukket, sendt ud, og vandstråle snit. De sidder i min garage lige nu, og jeg kan begynde ru samling af min pakke. Jeg ønsker at matche deres IR i parallelle grupper så tæt som muligt, mens jeg lægger pakken sammen, så den nuværende er normaliseret mellem parallelle celler. Efter det, kan jeg gøre nogle bench test af hele det elektriske system, mens jeg arbejder i løbet af de næste par måneder at få plastic snit og et batteri boks fremstillet. Jeg skal nok bringe cyklen tilbage til min plads.

På grund af de uventede familie nødsituationer, sommerferier og flytning af min vens butik, jeg har haft til at lægge ting ud en lille smule mere. Oh well, mit øje er stadig på præmie!

Jeg har besluttet i den mellemliggende periode, at det ville være godt at få nogle sæde tid, og jeg købte en 2000 Suzuki SV650. Det er en slags street fighter med en dejlig rørformet stel og nøgne look med rund forlygte. Jeg tallet, hvis jeg kan gå til / fra arbejde, kan jeg i det mindste få nogle praksis i før min anden cykel er gjort. Jeg har kløende at ride, da jeg fik min godkendelse.

Anyway, det er det for nu. Jeg forventer, jeg skal arbejde på bussing batterierne for et par uger i mellem ridning.

image

EVFR 2.0: Glasfiber fun!

Da Dave arbejder på batteriet tegninger, jeg tænkte jeg ville fokusere på andre ting som glasfiber og forlygter. Da jeg først fandt det øverste, det havde ingen forlygte huller i det. Jeg besluttede at gøre en dobbelt forlygte konvertering, men havde brug for at glasfiber lysene i kåben. Jeg tilbragte sidste nat arbejder lidt med Dave at skære ud forlygte huller og gøre nogle koniske indsatser til at gå rundt forlygterne, jeg har fået. Vi lappet også benzintanken påfyldningshullet. Jeg vil gå tilbage fredag ​​til slutte op glasfiber og begynde at slibe skærme.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Jeg fik også en race hale til cyklen, men desværre blev beskadiget i forsendelsen, så det er nødt til at blive repareret. Jeg er glad for jeg er stadig fiber-glassing ting. Her er et billede af det nu, og hvad den skal se ud, når dens gjort (pic er fra en gas cykel af en fyr jeg kender).

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Så efter alle de glasfiber reparation / fyldning / ændring er gjort, vil jeg få alle de skærme monteret, boret og slebet / Bondo-ed, så de er klar til maling snart. Det er virkelig begyndt at tage form.

Jeg tror, ​​jeg vil holde det hvide, det er en virkelig ren look. Jeg tænkte nogle Vinyl grafik, ligesom en PCB design. Jeg kiggede rundt en dag og fundet den BMW ActiveE og det er temmelig meget, hvad jeg havde i mit sind. Enkel silver shaded PCB spor på en hvid baggrund. Pænt og rent og unikt. Jeg bliver bare nødt til at få fat i nogen til at gøre vinyl. Her er et billede af den ActiveE (høflighed af e90post forum )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Tilbage fra en pause

Jeg flyttede ind hos GF for et par uger siden, og desværre mellem pakning og flytning, havde jeg til at skubbe cyklen projekt afsat for lidt. Min kammerat havde også et stort projekt på arbejdet og kunne ikke arbejde på det enten. Ligner det er tilbage på arbejde denne weekend og næste at få tingene i gang igen.

Jeg vil gerne teste mine batterier lidt denne næste uge på min fritid og gøre nogle IR matching / sortering. Også ønsker at få nogle af de glasfiber boret og slebet.

Begynder at få mere og mere spændt!

EVFR 2.0: Forskellige pack design

Med den tidligere pack design (trapez), det var en dejlig enkel form, men pakken er monteret inde i rammen lidt underligt og gjorde det svært at passe ind i controlleren og oplader. Jeg begyndte at tænke, måske ville det være mere enkelt at have batterierne i en slags L form omkring motoren. Da der er ~ 10 "mellem rammen indlæg, jeg regnede vi kan få 5 celler bred i en forskudt konfiguration. Den nuværende vil flyde ned den ene side, op den anden, og der ville være 2 pakker væsentlige. Låget vil være enkel og monteringsbeslag point for pakken ville være nær hjørnerne / siderne af pakken, som er fantastisk til styrke.

Jeg brugte nogle af Weds med min kammerat Travis (T2) slags spottende det op, og det så ud som det passer. For at være sikker, jeg kom tilbage på lørdag og gjorde en to-skala mockup af flokken med rigtige dimensioner. Bare pap og tape denne gang (skumkerne blev kompliceret).

Jeg passer det ind i cyklen og det passer ganske godt faktisk. Det rammer tanken lige nu på siderne, men der er nogle ekstra plads i pakken, så jeg tror, ​​det vil passe perfekt. Tanken er ikke udstyret med front montere enten, så det bør rejse lidt væk fra rammen. Jeg tror, ​​jeg vil have pakken at være lige batterierne og lade kontaktor og BMS udenfor. Det er bare alt for svært at passe alt det inde og lave en flot låg til det. Regulatoren passer lige der, hvor det oprindelige radiator gjorde, hvilket er rart, fordi det får tonsvis af luftstrøm gennem kølelegemet Noah foretaget. Laderen kan gå lige under controlleren nær bunden af ​​flokken. Selv med gaflerne komprimeret, er der omkring 5-6 "horisontal clearance.

T2 og jeg besluttede, at dette vil være den sidste pakke stil. Ikke alene forenkler montering og øge den strukturelle styrke, men det gør det også nemmere at fabrikere flokken. Det giver også et væld af rum under sædet til en boks, der indeholder BMS, DC-DC og nogle andre elektriske komponenter. Vi vil være udarbejdelsen af ​​den model i 3D denne uge og har tegningerne til min kammerat Dave for fabrikation.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.

WordPress Temaer

Twitter links powered by Tweet Denne v1.8.3 , en WordPress plugin til Twitter.