Out s starimi in z Empulse R

Tako je prišel čas, da se poslovite od moje eVFR in pozdravi do 2013 Brammo Empulse R.

image

EVFR je začela pred nekaj leti, nato pa nadgradnja začela povečevati učinkovitost in doseg. Med bivanjem zaseden zunaj dela in ima stranske posle, nisem imel prostega časa, potrebnega za dokončanje. Bil sem odvisen od EV prijatelji iz rudnika za fabrication/welding/3D CAD, tako da sem moral delati na svojem urniku. Električni sistem je bil skupaj za nekaj časa, vendar mehansko stran je v celoti ustavila. Zato sem začel iskati na mojih drugih možnosti; kupi primerjavi graditi. Po veliko misli, sem se odločil prodati tisto, kar imam in nakup proizvodne motocikla.

Torej s to odločbo, sem začela s prodajo vsega. Moj eVFR podvozje, moj SV650, električnih komponent (motor, regulator, baterije, polnilec BMS) in mi je pred kratkim pridobil testiranja opreme baterija, tako da sem dal vse do novega kolesa. Mislil sem se gibljejo od DIY za proizvodnjo ne bi bilo treba vse moje opreme. Jaz sem še vedno držimo Electro gonilna sila, LLC. Odprta in so še vedno prodajajo dele, ampak mislim, da ne bom tako močno vpleten v testiranje baterije iz te točke naprej. Jaz bom še vedno dostop do mojega testiranja opreme, če ga potrebujejo, kot je to, ki se prodajajo za mojega prijatelja na lokalni ravni.

Nato sem preživel zadnji mesec ali tako raziskuje vse, kar sem lahko na vseh koles na voljo. Prebral sem preglede, se pogovarjal z ljudmi, ki imajo v lasti enega, 3. Stranke, ki so tekmovali eden, gledal posnetke, pogledal v tehnologiji znotraj vsakega od njih, poglej, kaj prihaja z vsako posebej. Govoril sem s trgovcem, kot je Harlan Flagg Hollywood Electrics in neposredno za Brianom na Brammo. Po preučitvi vseh pro in con drug, menim, da ima Empulse kaj iščem v motorju.

Povedal sem Brian da bi rad, da se premaknete naprej, ni pa trgovci Oregon še ni, zato smo poskušali ugotoviti, kako se moje roke na eno prej spomladi. Zaradi moje bližine Ashland in fleksibilnost na čas, Brian je rekel, da mi sporočite, če je bilo vse priložnosti nakupu trženje / inženiring kolesom, če je na voljo. Rekel mi je, čakati je lahko dolga ali kratka, vendar sem se odločil, da bo dal na čakalno listo, da vidite, kaj se zgodi.

Po približno mesecu na seznamu, Brian, povej mi, da je bila gradnja kolo na voljo. Ima 500 milj na njej, drugače pa je polno proizvodni model. Zahteval sem svoje "White Noise" Trim. Oni bodo teči skozi QC oddelek v celoti preizkusiti kolo, in mi sporočite, kdaj je na voljo za Pickup ali če bi se prihajajo v Portlandu in bi dostaviti.

Nimam trdno idejo, ko jo bom imel, ampak jaz bi ugibati začetku marca, ravno pravi čas za vožnjo sezono začeti. Jaz sem navdušena, torej najmanj.

PS bom obdržati te spletne strani gor nekaj časa za zanamce, ampak verjetno ne bo nobenih objavljate več eVFR sorodne blog posodobitve.

EVFR 2.0: Gradimo paket

To je bil počasen poletje. Bil sem preveč zaposlen, to poletje, da bi dobili veliko storiti in David preselila svojo trgovino. Nisem objavil v zadnjem času, vendar sem bil početje stvari in izklop. Prav tako pa sem bil jahanje moj SV650 malo. Res vesel, da sem dobil to, da prakse, medtem ko se kolo ni dokončan. Raje se učijo o tem, kot je eVFR. Ne bi rad, da se opusti, bodisi, ampak raje spusti SV650 (Has okvir drsnikov) kot eVFR z redkimi fiberglasa obloge.

Pred nekaj tedni sem se odločil, sem hotel bin moje celice. Sposodil sem si IR meter od prijatelja. To je impedanca meter AC in se zavedam, da natančno mi ne dajo enosmerno upornost, vendar bo mi dovolite, da organizirajo celic v skupine podobnih IR vrednosti. Sem preživel nekaj noči z moje dekle testiranje celice in pisanje svoje IR vrednost na njih (ona je super!). Imam ~ 150 celic, izmerjenih vsak dan med 5,0-5.9mOhm in kot 30. med 6,0-6.9mOhm. Eno sem mislil, da je nad 7, vendar je bila samo kabli niso pravilno pritrjeni. Imel sem nekaj celic, ki so bile testne celice in nekaj takih, ki so bile kaže nizko napetost, tako da sem iz tistih, namenjen za preizkušanje in nadaljnji študiji / uničenju.

Zdaj, ko sem imel škatle celic, sem opazil, da nekaj je bilo majhno število rje očala na njih. Nobena od rje je bilo zelo slabo, vendar sem želel, da bi dobili paket s čim manj ali nič rje na njem kot je mogoče. Nekatere koncih, kjer se uporablja epoksi zdi, da je kontaminirana, in v nekaterih primerih je pojavila med primeri in modro umetne mase. Po organizacijo celice, imam ~ 165 celic, ki so blizu 100% in so med 5,0 in 7.0mOhm. Ostalo so dodatki in bo uporabljen, če moram zamenjati celico. I načrt za dajanje majhen paket 16 celic skupaj v dogovoru s 1/2kwh 4s4p kot testni paket, da sem lahko uporabite tudi s pretvornikom za prenosne moči (se lahko uporablja kot majhno zasilno paket za polnjenje s kolesom).

Torej, po sortiranju celic, imam vodnim curkom cut baker Buss-bar de-burred in pripravljena za montažo. Včasih sem skupinami istega IR vrednosti sestavu Vsak vzporedni skupina. S tem se zagotovi, da je vse celice delijo trenutno je enako, kot je mogoče. Mislim, da potrebujem nekaj daljših nerjavečega jekla vijakov. Vijaki, ki so prišli s celicami zdi, da so po vsem mestu, v zvezi s kakovostjo, in nekateri niti so zlahka odstranijo. Kljub 2 vprašanji vijake, paket je šel dobro skupaj in se merijo 36.38V (~ 3.3V/cell). Tukaj je nekaj slik gradnje 11s5p manjši paket (nad motorjem):

11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished
11s5p rear pack half finished


11s5p rear pack
11s5p rear pack
11s5p rear pack

Bom jutri Davida in obračanja paket do njega, tako da lahko začnemo na polju imetniki plastične / baterije.

Prav tako sem ponovno začela moja obremenitve projekt. Sem zbrala večina koščke in skupaj shematično. Sem dobil pomoč od nekaj prijateljev Bob Simpson in John Muchow (zasnoval CC400 obremenitve, ki jih imam). Mislim, da smo obravnavati vsa vprašanja, ki so bile dolgotrajne in pogruntal lažji način, da se ustavi polnjenje, ko se sproži alarm. Imam nekakšno Interlock zdaj. Alarm nizke napetosti, Over-tok alarm, previsoki temperaturi alarm in za zaustavitev v sili so vsi povezani na zaskočni rele. Če katerikoli od njih sproži, se vrata FET potegnil nizka, in praznjenje ustavi. Kontaktorji so tam samo za povezavo / odklopite baterijo in ne da ustaviti test. Tukaj je pic delov in shematično:

Discharger project

Kakorkoli že, to je to za zdaj. Sem zmanjšati na mojih socialnih obveznosti in obnovi mojo motivacijo za povzročitelj obremenitve in eVFR. Verjetno bom začel graditi gor večji sprednji paket ta teden, če imam čas.

EVFR 2.0: Počasen napredek, vendar novo kolo

Žal mi je, da je minilo že kar nekaj časa od moje zadnje posodobitve. To je bil zelo zaposlen in žalostno, zadnjih nekaj mesecev. Moja teta je umrla, nato pa kmalu zatem, moj bratranec zbolel in podlegel. Šla sem na pogrebu moje tete, in odšel na obisk mojega bratranca, preden je umrl. Mešane z vsem tem, sem imel 2 družinska srečanja udeležiti, eno v Idahu in enega v Montani, kot tudi dobili proč mini počitnice za rojstni dan mojega dekleta. To se mi ni ostalo veliko časa, sploh za delo na kolesu.

V zvezi z akumulatorja, je plastična ni bil brušen zaradi moj prijatelj premika svojo trgovino, tako da moram poiščejo kraj, ki ga lahko naredi za mene. On je, na srečo, dobijo bakrene bussbars sestavljen, poslan in vodnim rez. Oni sedel v moji garaži prav zdaj, in lahko začnem grobo montažo mojega nahrbtnika. Želim, da se ujema z njihovim IR v vzporednih skupinah so čim bolj, ko sem namestil paket skupaj, tako da je trenutna normalizirana med vzporednimi celicami. Po tem, kar lahko naredim nekaj testov klop celotnega električnega sistema, medtem ko jaz delam v naslednjih nekaj mesecih, da bi dobili plastično rez in polje akumulatorja izdelan. Verjetno bom prinesel kolo nazaj k meni.

Zaradi nepričakovanih družinskih nesrečah, poletne počitnice in selitev trgovini mojega prijatelja, sem moral dati stvari off malo več. Oh no, moje oko je še vedno na nagrado!

Odločil sem se v vmesnem času, da bi bilo dobro, da bi dobili nekaj časa sedeža, in sem kupil 2000 Suzuki SV650. To je neke vrste borec ulici z lepo cevnim okvirjem in goli videz s krožnim žarometa. Mislim, če lahko grem na / z dela, lahko vsaj dobili nekaj prakse, preden je moja druga kolo narejeno. Sem bil srbenje, da se vozijo, ker sem dobila potrditev.

Kakorkoli že, to je to za zdaj. Pričakujem, da bom delal na bussing baterije za nekaj tednov med vožnjo.

image

EVFR 2.0: Fiberglass zabavno!

Ker Dave je delal na risbah akumulatorsko baterijo, sem mislil, da sem se osredotočiti na druge stvari, kot so steklena vlakna in žarometov. Ko sem prvič našel zgornja, ni imel žarometov luknje v njej. Sem se odločil narediti dvojno konverzijo žarometov, vendar so potrebni za stekleno volno luči v avionu. Sinoči sem preživel delajo malo z Daveom, da izrežemo žarometov luknje in narediti nekaj stožčasti vložke, da gredo okoli žarometov, kar imam. Prav tako zakrpati luknjo za dolivanje cisterna za plin. Vrnil se bom petek končal s steklenimi vlakni in začeti brušenje na obloge.

headlight tapered inserts
gas tank fuel filler patch
Holes for the headlights in the VFR upper

Dual headlights in the VFR upper
Dual headlights in the VFR upper

Prav tako sem dobil dirko rep za kolo, ampak na žalost je bila poškodovana v pošiljki zato je dobil v popravilo. Vesel sem, da sem še vedno vlaken glassing stvari. Tukaj je pic od njega zdaj, in kaj naj bi izgledal, ko (je pic iz plina kolesa s fantom, ki ga poznam) opravi svoje.

my Race Tail
Pic of another bike with race tail

Torej, ko je vsa iz steklenih vlaken, popravilo / polnjenje / sprememba storili, bom dobil vse obloge nameščen, vrtati in brušen / Bondo-ed, tako da si pripravljen za barvo kmalu. To je res začenja dobivati ​​obliko.

Mislim, da bom obdržati bela, to je res čist videz. Razmišljal sem nekaj Vinyl grafike, kot PCB design. Pogledal sem okoli en dan in ugotovila, BMW ActiveE in to je precej, kar sem imel v mislih. Enostavno srebro v senci sledove PCB na belem ozadju. Lep in čist in edinstvena. Jaz bom samo, da bi dobili drži nekdo naredil vinil. Tukaj je pic v ActiveE (vljudnost forumu e90post )

from here: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=518814

Nazaj iz premoru

Preselil sem se z GF nekaj tedni in na žalost med pakiranje in premikanje, sem moral push projekt kolo rezerviran za bit. Moj prijatelj je imel tudi velik projekt v službi in ne bi mogel delati na njem niti. Zgleda, da se je vrnil na delo ta vikend in zraven, da bi se stvari začele spet gor.

Rad bi, da test moje baterije malo naslednji teden v svojem prostem času in še nekaj IR ujemanje / razvrščanja. Prav tako želijo, da bi dobili nekaj steklenih vlaken izvrtane in peskom.

Že kaj bolj navdušena!

EVFR 2.0: drugačne oblike pakiranj

S prejšnjim oblikovanja paketa (trapezno), je bilo lepo preprosto obliko, vendar nameščen paket znotraj okvirja malo čudno in je bilo težko, da se prilega v regulatorju in polnilnik. Začel sem razmišljati, mogoče bi bilo bolj enostavno, da so baterije v nekakšni obliki L okoli motorja. Ker pa je ~ 10 "med mesti okvirja, sem mislil, da lahko dobimo 5 celice širok postopno konfiguraciji. Sedanji bi steče eni strani do druge in ne bi bilo 2 zavoja bistvu. Pokrov bi bilo preprosto in pritrdilne točke za pakiranje bi bilo v bližini vogalov / strani pakiranja, kar je super za moč.

Sem preživel nekaj weds z moj prijatelj Travis (T2) vrste ga zasmehovali in je bilo videti, kot da fit. Da bi se prepričali, sem se vrnil v soboto in ni ponarejen merilu škatlice s pravimi merami. Samo kartona in trak tokrat (pena je bila preveč zapletena).

Sem ga vklopil v kolo in jo pripravil zelo dobro pravzaprav. Zadene rezervoar za zdaj ob strani, vendar obstaja nekaj dodatnega prostora v paketu, tako mislim, da bo ustrezal popoln. Rezervoar je opremljena z spredaj mount, bodisi, da je treba dvigniti malo off okvirja. Mislim, da hočem paket, da bi samo baterije in pustite kontaktor in BMS zunaj. To je le preveč težko popisati vse, da se notranjost in bi lepo pokrov za to. Regulator prilega prav tam, kjer izvirni radiator storil, kar je lepo, ker je dobil ton pretok zraka skozi toplotno ponora Noah napredku. Polnilec lahko gremo desno pod krmilnikom na dnu embalaže. Tudi s pnevmatskimi vilice, tam je približno 5-6 "horizontalno razdaljo.

T2 in sem se odločil, da bo to končno slog paket. Ne samo, da poenostavi montažo in povečali trdnost strukture, ampak tudi omogoča lažje izdelati paket. Prav tako pušča tone prostora pod sedežem za polje, ki vsebuje BMS, DC-DC in nekatere druge električne komponente. Mi bomo pripravo modela v 3D ta teden in imajo skic do mojega kolega Dave za izdelavo.

tons of room under the seat now
charger, pack and controller/heatsink. Perfect fit.
new battery pack shape mocked up and placed in the frame
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
nre pack mockup, a little tight on the top, but we oversized it a little.
 

WordPress Teme

Twitter povezave powered by Cvrkutati Ta v1.8.3 , WordPress plugin za Cvrkutati.